Eenpansgerechten zijn gerechten, waarbij een volledige maaltijd in één pan bereid wordt. Vaak zijn dit makkelijke gerechten om te koken, bijvoorbeeld soep of stoofpotjes maar ook gerechten als pasta’s en risotto zijn te maken in één pan. Doordat je maar één pan gebruikt, heb je ook weinig afwas. Dat maakt koken meteen een stukje leuker.
Eenpansgerechten kosten weinig moeite om klaar te maken én zorgen voor weinig afwas. Een goed voorbeeld van een makkelijk eenpansgerecht is deze Griekse traybake vol met groenten.
Ook voor vegetariërs zijn er genoeg eenpansgerechten! Bijvoorbeeld deze vegetarische rösti met spinazie, feta en avocadospread of de shakshuka met bonen.
Rijst is een zeer geschikt ingrediënt voor in eenpansgerechten. Deze twee eenpansgerechten met rijst zijn onze favorieten: rijstschotel met koolvis en Indiase kedgeree met gerookte forel, rijst, ei en peterselie.
Veel mensen zijn liefhebber van de Italiaanse keuken, maar hebben een hekel aan veel afwas. Met dit 1 pans pastagerecht heb je hier helemaal geen last van. Probeer bijvoorbeeld eens deze eenpanspasta met paddenstoelen en pancetta. Lekker, goedkoop en gemakkelijk!
Ben je op zoek naar eenpansgerechten met kip? Probeer deze klassieker uit de Franse keuken: Coq au vin blanc. Liever aardappelen bij je eenpansgerecht? Kies dan voor dit eenpansgerecht met kip en aardappelen: Thaise gele curry met kippendijfilet. Een lekker eenpansgerecht met kip én zoete aardappelen!
Pasta’s vallen altijd in de smaak, maar wist je dat je ook gemakkelijke eenpanspasta’s hebt? Bijvoorbeeld deze makkelijke eenpansorzo met witte bonen. Of ga voor een twist en probeer deze tomatensoep met tortelloni. Het enige wat je nodig hebt is één grote pan en de ingrediënten van jouw keuze. Zo bespaar je tijd en afwas en kun je snel genieten van een heerlijke maaltijd.
De perfecte combinatie! De romige burrata en de frisheid van de tomaten maken dit gerecht helemaal af. Deze tomatenrisotto maak je gemakkelijk en zet je binnen een half uur op tafel!
Een eenpansgerecht is een maaltijd die volledig bereid wordt in één pan. Alle ingrediënten voor het recept worden samen gekookt, gestoofd of gebakken. Hierdoor is de maaltijd gemakkelijk te bereiden en zorgt het voor weinig afwas. Een eenpansgerecht is een handige en efficiënte manier om een compleet gerecht te bereiden.
Wanneer je een eenpansgerecht voor een grotere groep wilt bereiden (8 tot 10 personen), dan is het handig dat de recepten makkelijk zijn aan te passen aan smaakvoorkeuren. Denk aan recepten, zoals chili con carne, groentesoep, risotto met champignons en pasta met tomatensaus en gehaktballen. Deze recepten zijn ook makkelijk aan te passen aan het aantal personen, zodat het voldoende porties biedt voor een grotere groep.