The Ojk Tosti Ouwe Jongens Krentenbrood Van The Tosti Club
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

The OJK Tosti (Ouwe Jongens Krentenbrood) van The Tosti Club

Tosti’s in alle soorten en maten
Bij The Tosti Club is er voor alle smaken een heerlijke tosti te vinden. Van zoet tot hartig en van vlees tot vega. The Tosti Club vindt zijn oorsprong in Breda, maar is inmiddels in 11 vestigingen verspreid door heel Nederland te vinden. Ideaal voor een lekkere lunch op het terras, maar ook als to-go of bestelling te krijgen. In elke vestiging staat het ambachtelijke proces van molen tot bakker nog altijd centraal.

Het ontstaan van The Tosti Club
Uit een jongensdroom ontstond The Tosti Club. De zoon van oprichter Jacco Heijkoop had op jonge leeftijd al een passie voor Oud-Hollandse molens en alles wat daarbinnen gebeurde. Zo ontstond het idee bij Jacco om in 2015 zelf aan te slag met brood. Het wekelijkse geluksmomentje van zoon Coen, waar hij bij zijn opa een overheerlijke, in boter gebakken tosti kreeg, leidde tot de volgende stap: het opzetten van The Tosti Club. Verse, dikke boterhammen werden met liefde belegd met verrassende combinaties van ingrediënten. Uiteraard nog altijd in de pan bereid, net als opa deed. Daar smelt je toch van.

Bestellen of zelf aan de slag?
Wil jij ook een van de overheerlijke tosti’s van The Tosti Club proeven? Ga dan aan de slag met onderstaand recept, maak een reservering of kom langs om te genieten van een met liefde bereide tosti.

The OJK Tosti (Ouwe Jongens Krentenbrood)
Deze tosti steekt krentenbrood in een nieuw, krokant jasje. De zoete tosti is echt een feestje op je bord, dankzij de combinatie van plakjes appel, kaneel, mascarpone met twee heerlijke bolletjes ijs. Onweerstaanbaar lekker en ideaal als luxe ontbijt of lunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten

Recept the ojk tosti (ouwe jongens krentenbrood) van the tosti club

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Smeer de sneetjes krentenbrood aan één kant in met een dun laagje boter. Smeer op beide sneetjes aan de zijde waar geen boter zit de mascarpone. Strooi het kaneelpoeder en 2 plakjes appel per snee over de mascarpone.
2
Bak de tosti aan één kant goudbruin in een koekenpan. Doe dit ook met de andere zijde, totdat beide kanten mooi goudbruin zijn en de rozijntjes licht gekarameliseerd zijn.
3
Leg de tosti op een snijplank en snij hem diagonaal doormidden.
4
Serveer de tosti op een bord. Leg de helft van de tosti schuin over de andere helft. Serveer met een ijslepel twee bolletjes ijs naast de tosti op het bord. Garneer het ijs met een takje groen naar keuze, zoals mint, basilicum of honny cress.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via