Bloemkool Tikka Masala Met Naantostis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkool tikka masala met naantosti’s

Bloemkool is een prima vleesvervanger. Wij bewijzen dit graag in deze smeuïge tikka masala met bloemkool: een heerlijk currygerecht uit de Indiase keuken waar wij graag onze eigen draai aan geven. De naantosti’s passen er perfect bij en bieden een lekkere crunch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten tikka masala
Ingrediënten naantosti’s
Extra benodigdheden

Recept bloemkool tikka masala met naantosti’s

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Breng in een ruime pan water aan de kook en voeg zout toe. Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten in het water, giet af en doe de bloemkool terug in de pan zodat deze warm blijft.
2
Verhit intussen in een wok of hapjespan de olie en bak hierin de Thaise wokgroente 2 minuten. Voeg de tikka masala-saus toe en breng aan de kook. Doe de bloemkool bij de curry en laat 5 minuten sudderen.
3
Verkruimel de geitenkaas en meng deze met de chutney, de koriander en de geraspte kaas. Snijd de naanbroden open, besmeer ze met het chutney-kaasmengsel en beleg met de rode ui. Gril de naantosti’s 4 minuten in een sandwichgrill.
4
Garneer de tikka masala met de gehakte pinda’s en de koriander en serveer met puntjes naantosti.

Tikka masala is een bekende Indiase currysoort. Vaak wordt deze gemaakt met kip (chicken tikka masala), maar je kunt het ook prima maken met bloemkool. Bloemkool is een ingrediënt wat je regelmatig in de Indiase keuken terugziet en wat dan ook in dit gerecht een goede toevoeging is. Een lekker milde en romige curry.

Tip: je kunt deze curry ook prima invriezen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via