Deze Aperol Spritz ijslolly’s zijn de ultieme zomerse traktatie met een twist. IJskoud, verfrissend en perfect voor een zonnige borrel. Serveer de ijsjes direct in een glas en schenk er prosecco overheen zodat je een bruisende cocktail krijgt waarmee je gegarandeerd indruk maakt. Dit is écht een feestje in een glas!
Waan je voor heel even op het terras in Italië met een heerlijke Aperol Spritz! Het enige wat je nodig hebt om deze cocktail te maken is Aperol, prosecco, bruisend water en een schijfje sinaasappel. Dit drankje is de laatste jaren zo populair geworden dat het op vrijwel ieder terras op de menukaart staat. En wij begrijpen wel waarom, want het is niet alleen ontzettend lekker, maar ook fris en ijskoud op z’n best. Heerlijk om mee af te koelen op een warme dag!
Een ander klassiek Italiaans drankje voor bij het aperitief is natuurlijk de Limoncello Spritz. Je maakt ‘m op dezelfde manier als een Aperol Spritz, alleen vervang je de Aperol voor limoncello en garneer je de cocktail met schijfjes citroen en takjes munt in plaats van sinaasappel. Borrel op de planning staan? Haal de ingrediënten voor beide cocktails in huis en laat je gasten kiezen waar ze zin in hebben. Wedden dat de meesten beide drankjes wel willen proeven?
Heb je naast limoncello al eens van orancello gehoord? Deze likeur lijkt op limoncello, maar wordt van sinaasappel gemaakt in plaats van citroen. Daardoor krijgt het een meer oranje kleur en ook de smaak is natuurlijk net iets anders. Ook hiermee maak je een heerlijke spritz: de Orancello Spritz! In dit drankje ontdek je een ultieme balans tussen fris, zoet én bitter. Heerlijk voor deze zomer!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment