Limoncello Spritz
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Limoncello Spritz

In Italië vind je het standaard op de menukaart: limoncello spritz. En geef ze maar eens ongelijk, want de combinatie van citroen en bubbels is nou eenmaal verschrikkelijk lekker. Salute!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept limoncello spritz

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
5 min
Kookmodus
1
Vul een spritzglas (of een groot wijnglas) met de ijsklontjes. Schenk de limoncello en de prosecco erbij. Voeg het bruiswater toe.
2
Voeg de citroen toe aan het glas. Maak de limoncello spritz af met een takje munt.

Klassieke drankjes voor een zomerse dag

Naast een frisse Limoncello Spritz, kan je in de zomer natuurlijk nog veel meer verfrissende en verkoelende cocktails en drankjes serveren. Serveer er een goedgevulde borrelplank bij, drink een cocktail als aperitief bij een heerlijk diner of tijdens een gezellige barbecue avond. Onderstaande drankjes kunnen eigenlijk op ieder moment!

Aperol Spritz

Nog zo’n klassieker uit Italië is natuurlijk de Aperol Spritz. Tijdens de aperitivo zie je in steden als Rome en Florence werkelijkwaar iedereen zitten met een aperol in de hand. Wij begrijpen wel waarom! De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn Aperol, prosecco, bruiswater, sinaasappel en natuurlijk ijsblokjes. Serveer in een leuk glas en de borrel kan beginnen!

Pornstar Martini

Wat bestel jij wanneer je met mooi weer op het terras zit? Eén van onze favorieten is een Pornstar Martini! Je maakt het met eiwit, vanillewodka, passievruchtsap, limoensap en ijsblokjes. Shake alles goed, schenk in een glas en top het af met een halve passievrucht. Wil je het helemaal goed doen? Schenk er dan een klein glaasje prosecco naast!

Mojito

Dit is van veel mensen de favoriete cocktail: een heerlijke, verfrissende mojito. Oorspronkelijk komt de mojito uit Cuba, waar het al lange tijd gemaakt wordt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is rum, limoen, munt en heel veel (crushed) ice.

Sangria

Hét drankje uit Spanje mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Een lekkere sangria kan namelijk altijd! Met dit recept maak je het gemakkelijk zelf thuis. Haal de ingrediënten in huis, ga aan de slag en haal het Spaanse zonnetje naar Nederland!

Wil je meer heerlijke cocktails, mocktails en andere drankjes proberen? Ontdek alle drankjes op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via