In samenwerking met:
Alpro Breakfast Bowl Met Pure Chocolade Granola En Banaan
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Breakfast bowl met pure chocolade, granola en banaan

Het ontbijt wordt vaak gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je een goed ontbijt neemt, heb je voldoende energie voor de ochtend. Probeer bijvoorbeeld eens je dag te starten met deze lekkere breakfast bowl. Heerlijk dankzij de toevoeging van pure chocolade, granola en banaan. Neem wanneer je weinig tijd hebt het ontbijt mee naar werk, of neem in de ochtend te tijd om hiervan te genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept breakfast bowl met pure chocolade, granola en banaan

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de chocolade en snijd de bananen in stukjes.
2
Schenk de Mild & Creamy yoghurt in twee schalen. Verdeel de plakjes banaan hierover. Bestrooi vervolgens met de geraspte chocolade en granola.

Ontbijt ideeën: zo ontbijt je gevarieerd

Er zijn talloze opties voor een gezond en lekker ontbijt. Een klassiek ontbijt is havermout met fruit en noten, maar je kunt ook kiezen voor een groene smoothie, een volkorenbroodje met avocado en ei, of Griekse yoghurt met bessen en granola. Een omelet met groenten, een ontbijt burrito met bonen en groenten, of pannenkoeken met fruit zijn ook heerlijke ontbijtopties. Probeer te variëren met ingrediënten en smaken om zo een gezond en voedzaam ontbijt samen te stellen dat bij jouw smaak en dieet past.

De ontbijtgewoontes van Nederlanders

Het ontbijt is een van de belangrijkste maaltijden van de dag. Sommigen beweren zelfs dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. In Nederland bestaat het traditioneel uit een boterham met kaas, jam, hagelslag of vleeswaren, en een kopje koffie of thee. Daarnaast wordt vaak melk, yoghurt of kwark met muesli of cornflakes gegeten en een glas sinaasappelsap gedronken.

Ontbijten wordt in Nederland gezien als een belangrijk moment om de dag goed te beginnen en energie op te doen voor werk of school. Het ontbijt wordt vaak thuis gegeten, maar ook op het werk of onderweg wordt vaak ontbeten.

Een typisch Nederlands ontbijt is over het algemeen niet erg gevarieerd en gezond. Er wordt vaak te weinig groente en fruit gegeten en te veel suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Er is echter een groeiende trend van gezonde en gevarieerde ontbijtopties, zoals yoghurt met fruit en noten, smoothie bowls en zelfgemaakte granola.

Bijzondere ontbijtgewoontes zijn er niet echt in Nederland, al zijn er wel regionale verschillen. Zo is het eten van roggebrood met kaas in het noorden van Nederland populairder dan in andere delen van het land en wordt er in Limburg vaak ontbeten met vlaai.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via