In 20 minuten kan je al een voedzaam gerecht op tafel zetten. Dat bewijst deze bowl met bulgur, avocado en zalm. Makkelijk te maken en gewoonweg lekker van smaak.
Dit gezonde recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Variatietip: wissel eens af met de vezelbron (quinoa of volkorencouscous), eiwitten (kip of tonijn), vitamines (paprika, taugé of peultjes) en onverzadigde vetten (cashewnoten of pompoenpitten).
Heb jij al eens bulgur op? Bulgur heeft veel weg van rijst en couscous, en wordt dan ook gezien als de grote zus van couscous. Het is makkelijk te bereiden, namelijk in gekookt water, en het past bij veel verschillende gerechten. Of het nu gaat om een lekker lunch recept, recept voor het avondeten of een gezond recept, de mogelijkheden met bulgur zijn eindeloos.
Voor bulgur worden tarwekorrels gestoomd, gedroogd en dan gebroken of grof gemalen. Daarom is het groter dan couscous, maar kleiner dan rijst. Bulgur heeft een lekkere bite en een licht nootachtige smaak. Bulgur wordt veel gegeten in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en zelfs in India komt bulgur geregeld langs in gerechten. Vooral in Turkije weten ze wel lekkere recepten te maken met bulgur in de hoofdrol. Zo is tabouleh een van de bekendere gerechten met bulgur, een salade met veel peterselie.
Verrassende gerechten die je zeker eens moet proberen, zijn deze kruidige bulgur-bonenstoof, een gerecht boordevol smaak. Of wat dacht je van gegrilde spitskool met bulgur? Door spitskool te grillen, krijgt het een heerlijke gerookte smaak en is het de perfecte vleesvervanger voor een smaakvol vegetarisch recept. Ook lekker: köfte met bulgur-spinaziesalade. Een aanrader voor wanneer je in het weekend wat uitgebreider wilt koken.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment