In samenwerking met:
Bowl Met Bulgur, Avocado En Zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Bowl met bulgur, avocado en zalm

In 20 minuten kan je al een voedzaam gerecht op tafel zetten. Dat bewijst deze bowl met bulgur, avocado en zalm. Makkelijk te maken en gewoonweg lekker van smaak.

Dit gezonde recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Bowl met bulgur, avocado en zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peen schoon en rasp grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes.
2
Boen de limoenen schoon. Rasp de groene schil van ½ van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de overige limoen in partjes. Meng het limoensap en -rasp met de pindakaas en het water tot een gladde dressing.
3
Snijd de dille en peterselie grof. Verdeel de bulgur over kommen en verdeel de gerookte zalm, sojabonen en avocado erover. Besprenkel met de pindadressing en bestrooi met het sesamzaad, de dille en peterselie.

Variatietip: wissel eens af met de vezelbron (quinoa of volkorencouscous), eiwitten (kip of tonijn), vitamines (paprika, taugé of peultjes) en onverzadigde vetten (cashewnoten of pompoenpitten).

Wat is bulgur en wat kan je er allemaal mee?

Heb jij al eens bulgur op? Bulgur heeft veel weg van rijst en couscous, en wordt dan ook gezien als de grote zus van couscous. Het is makkelijk te bereiden, namelijk in gekookt water, en het past bij veel verschillende gerechten. Of het nu gaat om een lekker lunch recept, recept voor het avondeten of een gezond recept, de mogelijkheden met bulgur zijn eindeloos.

Voor bulgur worden tarwekorrels gestoomd, gedroogd en dan gebroken of grof gemalen. Daarom is het groter dan couscous, maar kleiner dan rijst. Bulgur heeft een lekkere bite en een licht nootachtige smaak. Bulgur wordt veel gegeten in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en zelfs in India komt bulgur geregeld langs in gerechten. Vooral in Turkije weten ze wel lekkere recepten te maken met bulgur in de hoofdrol. Zo is tabouleh een van de bekendere gerechten met bulgur, een salade met veel peterselie.

Verrassende gerechten die je zeker eens moet proberen, zijn deze kruidige bulgur-bonenstoof, een gerecht boordevol smaak. Of wat dacht je van gegrilde spitskool met bulgur? Door spitskool te grillen, krijgt het een heerlijke gerookte smaak en is het de perfecte vleesvervanger voor een smaakvol vegetarisch recept. Ook lekker: köfte met bulgur-spinaziesalade. Een aanrader voor wanneer je in het weekend wat uitgebreider wilt koken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via