Cassoulet is een Franse stoofschotel. Een stoofschotel moet vaak uren stoven, maar dat geldt niet voor deze variant. Je stooft namelijk geen vlees, maar bonen. Door de toevoeging van chipolataworstjes is deze stoofschotel een volledige maaltijd.
Mijn menu planner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept cassoulet met chipolataworstjes
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
1
Pel en snipper de ui. Snijd de bospenen en bleekselderij in kleine blokjes en bewaar het selderijblad. Giet de bonen af.
2
Verhit de olie in een pan en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en haal uit de pan. Voeg de ui, bospeen en bleekselderij toe aan de pan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de rode wijn.
3
Ris de tijm van de takjes en voeg deze, samen met de tomatenblokjes, bouillon, laurierblaadjes en bonen, toe aan de pan met groenten. Roer door en leg de worstjes op de saus. Laat de cassoulet 25 min. stoven op laag vuur.
4
Snijd de peterselie grof en verdeel samen met wat selderijblad over de cassoulet.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment