Cassoulet Met Chipolataworstjes
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Cassoulet met chipolataworstjes

Cassoulet is een Franse stoofschotel. Een stoofschotel moet vaak uren stoven, maar dat geldt niet voor deze variant. Je stooft namelijk geen vlees, maar bonen. Door de toevoeging van chipolataworstjes is deze stoofschotel een volledige maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cassoulet met chipolataworstjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui. Snijd de bospenen en bleekselderij in kleine blokjes en bewaar het selderijblad. Giet de bonen af.
2
Verhit de olie in een pan en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin en haal uit de pan. Voeg de ui, bospeen en bleekselderij toe aan de pan en bak 5 min. op middelhoog vuur. Blus af met de rode wijn.
3
Ris de tijm van de takjes en voeg deze, samen met de tomatenblokjes, bouillon, laurierblaadjes en bonen, toe aan de pan met groenten. Roer door en leg de worstjes op de saus. Laat de cassoulet 25 min. stoven op laag vuur.
4
Snijd de peterselie grof en verdeel samen met wat selderijblad over de cassoulet.

Wat is cassoulet?

Cassoulet is een stevige en langzaam gekookte stoofpot die afkomstig is uit het zuiden van Frankrijk. Het bestaat doorgaans uit witte bonen, verschillende soorten vlees zoals varkensvlees, worst en soms eend of gans, en een smaakvolle bouillon gemaakt met kruiden en groenten.

Wat eet je bij cassoulet?

Cassoulet wordt traditioneel geserveerd met een frisse salade en knapperig brood om in de rijke saus te dopen. Het is ook heerlijk met een glas rode wijn om de smaken van de bonen en het vlees te complimenteren.

Welke wijn past bij cassoulet?

Bij cassoulet past een stevige rode wijn, bij voorkeur uit de Languedoc-Roussillon regio van Frankrijk, waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt. Een goede keuze is bijvoorbeeld een rode Minervois, Fitou of Corbières. De wijn moet genoeg body hebben om de rijke smaken van de stoofpot aan te kunnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via