Cassoulet is een Franse stoofschotel. Een stoofschotel moet vaak uren stoven, maar dat geldt niet voor deze variant. Je stooft namelijk geen vlees, maar bonen. Door de toevoeging van chipolataworstjes is deze stoofschotel een volledige maaltijd.
Cassoulet is een stevige en langzaam gekookte stoofpot die afkomstig is uit het zuiden van Frankrijk. Het bestaat doorgaans uit witte bonen, verschillende soorten vlees zoals varkensvlees, worst en soms eend of gans, en een smaakvolle bouillon gemaakt met kruiden en groenten.
Cassoulet wordt traditioneel geserveerd met een frisse salade en knapperig brood om in de rijke saus te dopen. Het is ook heerlijk met een glas rode wijn om de smaken van de bonen en het vlees te complimenteren.
Bij cassoulet past een stevige rode wijn, bij voorkeur uit de Languedoc-Roussillon regio van Frankrijk, waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt. Een goede keuze is bijvoorbeeld een rode Minervois, Fitou of Corbières. De wijn moet genoeg body hebben om de rijke smaken van de stoofpot aan te kunnen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment