Espresso Martini
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Espresso Martini

Een stevige espresso gecombineerd met een zoete en kruidige jenever geven deze Espresso Martini de karakteristieke smaak. Deze cocktail is ideaal om te serveren na een uitgebreid diner. Heerlijk krachtig en ideaal om de after dinner dip te voorkomen.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept espresso martini

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Zet koffie, zorg voor een sterk gezette kop koffie. Laat afkoelen.
2
Mix alle ingrediënten in de cocktailshaker en schud gedurende 10 sec. goed door elkaar. Giet de cocktail in het glas en garneer eventueel met de koffiebonen.

Tip: Valt deze heerlijke cocktail goed in de smaak? Probeer dan ook eens deze Cremazzuro & Tonic of de verschillende Gin Tonic cocktails.

Welke koffielikeur heb je nodig voor een espresso martini?

Voor een espresso martini wordt meestal koffielikeur op basis van wodka gebruikt, zoals Kahlúa of Tia Maria. Andere likeuren kunnen ook worden gebruikt, zolang ze maar een sterke koffiesmaak hebben.

Waar komt de naam espresso martini vandaan?

De espresso martini is een cocktail die in 1983 werd uitgevonden door de Britse bartender Dick Bradsell. Hij maakte de cocktail voor een klant die om iets vroeg om haar wakker te maken en tegelijkertijd dronken te maken, en besloot om vodka, koffie en suiker samen te voegen.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?