Gin Tonic
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Gin-tonic cocktails

Gin-tonic nodigt uit tot experimenteren, maar de basis is altijd gin. Ook gin is er in verschillende soorten. Wij maken vier lekkere Gin-tonic variaties (van zoet tot licht-bitter) en ondanks dat we het gin-tonic cocktail noemen, combineren we niet elke gin met tonic. Wel kiezen we bij elke gin een passende garnering.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten Gin Tonic met limoen en tijm
Ingrediënten Gin Tonic met bloedsinaasappel en grapefruit
Ingrediënten Gin Tonic met komkommer en mint
Ingrediënten Gin Tonic met frambozen & blauwe bessen

Recept gin-tonic cocktails

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Gebruik een mooi glas en vul het glas met ijs. Giet de gin het glas. Voeg de limoen, het takje tijm en de kardemom toe aan het glas. Schenk de tonic in het glas. Even goed roeren en ready to serve!
2
Gebruik een mooi glas en vul het glas met ijs. Giet de gin het glas. Voeg de grapefruit, de kaneel en steranijs toe aan het glas. Schenk de frisdrank in het glas. Even goed roeren en klaar!
3
Gebruik een mooi glas en vul het glas met ijs. Giet de gin het glas. Voeg de kokommer, verse munt en peperkorrels toe aan het glas. Schenk de tonic in het glas. Even goed roeren en ready!
4
Gebruik een mooi glas en vul het glas met ijs. Giet de gin het glas. Voeg de frambozen, blauwe bessen en peperkorrels toe aan het glas. Schenk de lemonade in het glas. Even goed roeren en geniet!

Wat is de verhouding voor gin tonic?

De perfecte verhouding in een gin-tonic bestaat uit 90 ml gin tegenover 270 ml tonic, oftewel 1/3 gin met 2/3 tonic.

Wat is de beste gin voor gin tonic?

Er zijn vele soorten gin. Bepaalde gins passen beter bij bepaalde recepturen. Je kan experimenteren met gin-toniccombinaties. Bepaalde gins hebben toegevoegd water en andere gins hebben juist toegevoegde botanicals (bloemig) of jeneverbes. Ook kan de alcoholpercentage onderling verschillen.

Hoeveel calorieën zit er in 1 glas gin tonic?

Een gemiddeld glas gin-tonic bevat zo’n 150-175 calorieën. Je kan de gin-tonic light maken door een light tonic of zero te kiezen. In dat geval bevat een longdrink-glass ongeveer 110 kcal, wat vergelijkbaar is met een glas bier of wijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?