Glühwein is een geliefd drankje in de wintermaanden. De warme wijn wordt gekenmerkt door o.a. kaneel, steranijs en sinaasappel. Wij voegen hier nog grapefruit, mandarijn en kersen aan toe voor een fruitige twist.
Tip! Wist je dat je glühwein ook koud kunt drinken? Voeg in dat geval ijsklontjes toe nadat je de wijn hebt laten afkoelen. Deze variant heeft iets weg van een heerlijke sangria, perfect voor een vroege lente.
Traditioneel wordt glühwein gemaakt met rode wijn, zoals Merlot, Cabernet Sauvignon of Pinot Noir. Het wordt vervolgens op smaak gebracht met kruiden zoals kaneel, kruidnagel en steranijs, en soms aangevuld met suiker en citrusvruchten.
Gluhwein kan tot twee dagen in de koelkast worden bewaard als het goed is afgedekt. Als je het langer wilt bewaren, kun je het invriezen, waarbij het tot 3 maanden houdbaar blijft.
Bij glühwein kun je verschillende soorten hapjes serveren, zoals kerstkoekjes, peperkoek, noten, chocolade en kaasplankjes. Ook hartige hapjes zoals worstjes, kaasstengels en warme hapjes zoals bitterballen of mini quiches passen goed bij glühwein.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment