We zijn aan het wandelen geslagen!
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Fruitige glühwein

Glühwein is een geliefd drankje in de wintermaanden. De warme wijn wordt gekenmerkt door o.a. kaneel, steranijs en sinaasappel. Wij voegen hier nog grapefruit, mandarijn en kersen aan toe voor een fruitige twist.

Tip! Wist je dat je glühwein ook koud kunt drinken? Voeg in dat geval ijsklontjes toe nadat je de wijn hebt laten afkoelen. Deze variant heeft iets weg van een heerlijke sangria, perfect voor een vroege lente.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept fruitige glühwein

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Schenk de wijn in een grote pan en verwarm op laag vuur. De wijn mag niet koken.
2
Was de grapefruit, sinaasappel en mandarijn en snijd in plakken. Je kunt de schil hier aan laten zitten. Voeg deze samen met de bevroren diepvrieskersen, kaneel, steranijs en suiker toe aan de rode wijn. De kersen zullen in de wijn ontdooien en een lekkere smaak afgeven.
3
Laat dit circa 20-30 minuten op een heel laag vuur trekken. Zorg dat de wijn niet kookt. Serveer warm. Je kunt eventueel de specerijen en het fruit uit de wijn zeven.
Glühwein
Glühwein

Welke wijn hoort er in gluhwein?

Traditioneel wordt glühwein gemaakt met rode wijn, zoals Merlot, Cabernet Sauvignon of Pinot Noir. Het wordt vervolgens op smaak gebracht met kruiden zoals kaneel, kruidnagel en steranijs, en soms aangevuld met suiker en citrusvruchten.

Hoe lang blijft gluhwein goed?

Gluhwein kan tot twee dagen in de koelkast worden bewaard als het goed is afgedekt. Als je het langer wilt bewaren, kun je het invriezen, waarbij het tot 3 maanden houdbaar blijft.

Wat eet je bij gluhwein?

Bij glühwein kun je verschillende soorten hapjes serveren, zoals kerstkoekjes, peperkoek, noten, chocolade en kaasplankjes. Ook hartige hapjes zoals worstjes, kaasstengels en warme hapjes zoals bitterballen of mini quiches passen goed bij glühwein.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?