Groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas

Wat ons betreft word je altijd vrolijk van een lasagne. Dit Italiaanse pastagerecht is dan ook vaak te vinden op het weekmenu van veel huishoudens. Bij zowel jong als oud is lasagne namelijk een erg geliefd gerecht. En dat begrijpen wij maar al te goed! Het is namelijk hartstikke lekker en het is makkelijk te maken. Maar wil je eens wat anders eten dan een lasagne met tomatensaus? Probeer dan eens deze overheerlijke groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Smelt de roomboter in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de melk toe en breng langzaam aan de kook. Blijf goed doorroeren tijdens het verwarmen tot er geen klontjes meer in zitten.
3
Voeg de kookroom en de helft van de gorgonzola toe. Laat ongeveer 5 min. doorkoken tot de gorgonzola volledig is gesmolten.
4
Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een pan met olijfolie. Voeg hierbij de spinazie en bak 2 min. totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd de courgette in plakjes.
6
Giet een klein beetje roomsaus op de bodem van een tweepersoons ovenschaal. Leg hier lasagnebladen op, gevolgd door de spinazie, courgette, lasagnebladen en saus. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn. Eindig met lasagnebladen en saus. Verdeel de overige gorgonzola over de saus en bak de lasagne ca. 40 min. in de oven.

De lasagne is gevuld met spinazie, ui en courgette, waardoor de lasagne veel groente bevat. Zo krijg je je dagelijkse portie groente op een makkelijke manier binnen. Daarnaast geeft de gorgonzola een heerlijke smaak aan de lasagne en zorgt het voor een lichte pittige smaak. Het recept bevat geen vlees en is dus perfect voor vegetariërs. Maar ook niet-vegetariërs zullen smullen van deze lekkere lasagne boordevol groente.

Wist je dat lasagne oorspronkelijk uit het Italiaanse plaatsje Bologna komt? Vandaar ook de naam ‘lasagne alla bolognese’. Tegenwoordig wordt er volop gevarieerd met dit geliefde Italiaanse recept. Dit recept voor groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas is daar één van.

Op onze website vind je nog véél meer verschillende lasagne recepten. Probeer bijvoorbeeld eens het recept voor een open lasagne met pompoen, spinazie en paddenstoelen. In tegenstelling tot de meeste lasagne recepten, wordt dit recept niet in de oven bereid. De lasagnevellen worden namelijk gekookt in water. Dat is weer eens wat anders, en super lekker! Een andere groentelasagne is onze groentelasagne uit de airfryer. Met dit recept leer je de airfryer weer eens op een andere manier te gebruiken. Maar laten we eerlijk zijn: op welke manier je lasagne ook bereidt, het is altijd heerlijk. Probeer dus eens een ander recept en varieer er op los. Net als deze groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas bijvoorbeeld.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via