Rijkgevulde Lasagne Met Boerenkool En Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 5min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.
2
Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix.
3
Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep ¾ van de kaas door de saus.
4
Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal.
5
Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven.
6
Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

I
I.D.
Bij de ingrediënten staat 'bloemkool' i.p.v. 'boerenkool'. Misschien moet u dit even aanpassen?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, Bedankt voor je oplettendheid, het is aangepast. Veel kookplezier! Jennifer
I
Ineke
Wat kan ik gebruiken ipv mascarpone? Zuivelspread misschien!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Ineke, Bedankt voor je vraag. In dit recept kun je de mascarpone het beste door roomkaas of inderdaad zuivelspread vervangen, afhankelijk van wat je lekker vindt. Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? :) Veel kookplezier! Jennifer
I
Ineke
Dat ga ik zeker doen!
P
Petra
Zag het recept vanmorgen in de krant staan. Heb het net gemaakt. Heerlijk! En een keer lasagne met een een hele andere samenstelling! Zeker een aanrader voor de winter. Kun je dit ook invriezen?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Petra, Wat fijn! Ja, je kunt de lasagne invriezen. Laat het eerst goed afkoelen en verpak het in een luchtdichte diepvriesbak, dan kun je er op een later moment nog eens van genieten! Groetjes, Jennifer
T
Therese
Verrukkelijk. Zojuist gegeten en iedereen vind het fantastisch!
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Therese, Goed om te horen! Groetjes, Jennifer
S
Sharon
Heerlijk gerecht. Vraag me alleen af of je mascarpone voor iets anders kan vervangen wat minder calorieën bevat. 500 gr mascarpone is wel erg veel en dan komt er ook nog kaas bij , wordt het erg machtig van.
S
Sebastiaan van Eatertainment
Hi Sharon, Goeie vraag! Je zou in dit geval de mascarpone kunnen vervangen voor crème fraîche of crème fraîche light. Laat ons vooral weten hoe goed het recept is gelukt! :) Groet, Sebastiaan
S
Sharon
Bedankt voor de reactie. Ik zat zelf nog aan kwark te denken. Ben op zoek gegaan of dit kan in een warm gerecht. De kwark moet je dan loskloppen met eidooier dan gaat het niet schiften. Het proberen waard lijkt mij.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Sharon, Dat is ook een optie inderdaad! Laat je ons weten of het gesmaakt heeft? Veel kookplezier, Jennifer
S
Sharon
Vraag me toch nog af of de hoeveelheid mascarpone wel klopt. Ik vind 500 gram zoveel.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Sharon, Het is inderdaad een machtige lasagne, maar de 500 gr klopt wel (voor 4 porties). Mocht je een lichte variant willen maken kun je dus bijv. crème fraîche light gebruiken. Groet, Jennifer

Geef een reactie