Rijkgevulde Lasagne Met Boerenkool En Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

De traditionele lasagne wordt vaak gemaakt met een tomatensaus en rundergehakt, maar wij gaan voor een winterse variatie en toveren het om tot een boerenkool recept. Deze lasagne wordt rijkelijk gevuld met boerenkool, roerbakgroenten en kipgehakt. De lasagne serveren wij met een frisse komkommersalade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om.
2
Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix.
3
Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep ¾ van de kaas door de saus.
4
Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal.
5
Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven.
6
Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via