Print opties

Sluiten

Groentelasagne met roomsaus en blauwe kaas

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Smelt de roomboter in een kleine steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de melk toe en breng langzaam aan de kook. Blijf goed doorroeren tijdens het verwarmen tot er geen klontjes meer in zitten.
3
Voeg de kookroom en de helft van de gorgonzola toe. Laat ongeveer 5 min. doorkoken tot de gorgonzola volledig is gesmolten.
4
Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een pan met olijfolie. Voeg hierbij de spinazie en bak 2 min. totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
5
Snijd de courgette in plakjes.
6
Giet een klein beetje roomsaus op de bodem van een tweepersoons ovenschaal. Leg hier lasagnebladen op, gevolgd door de spinazie, courgette, lasagnebladen en saus. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn. Eindig met lasagnebladen en saus. Verdeel de overige gorgonzola over de saus en bak de lasagne ca. 40 min. in de oven.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.