Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met de boter.
2
Ontpit de kersen. Snijd de helft van de kersen doormidden. Gebruik je kersen uit de diep-vries? Ontdooi deze dan eerst.
3
Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, de baking soda en suiker in een kom. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
4
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met een mes. Voeg dit samen met de karnemelk toe aan het beslag. Meng het geheel goed door elkaar.
5
Verdeel de hele kersen over de bodem van de taartvorm en schenk hier het beslag overheen. Leg de doormidden gesneden kersen bovenop het beslag.
6
Bak de kersenclafoutis in 40 min. gaar in de oven. Strooi na 20 min. de helft van het aman-delschaafsel over de clafoutis. Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het mid-den van de clafoutis. Komt de prikker er schoon uit, dan is de clafoutis gaar.
7
Laat iets afkoelen en maak af met poedersuiker. Serveer met extra amandelschaafsel en 1 el crème fraîche per puntje.
Kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Frans
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via