Kersenclafoutis Met Amandelschaafsel En Creme Fraiche
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche

Clafoutis komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt vaak als dessert gegeten. Deze klassieke kersenclafoutis met een twist bevat karnemelk in plaats van melk, waardoor de clafoutis een licht frisse smaak krijgt. Heerlijk in balans door de crunch van het amandelschaafsel en de crème fraîche.

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept kersenclafoutis met amandelschaafsel en crème fraîche

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter in een pannetje smelten en vet een taartvorm (ø 25 cm) in met de gesmolten boter. Ontpit de kersen. Snijd de helft van de kersen doormidden.
2
Meng het zelfrijzend bakmeel, zout, de baking soda en suiker in een kom. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit met een mes. Voeg dit samen met de karnemelk toe aan het beslag. Meng het geheel goed door elkaar.
3
Verdeel de hele kersen over de bodem van de taartvorm en schenk hier het beslag overheen. Leg de doormidden gesneden kersen bovenop het beslag.
4
Bak de kersenclafoutis in 40 min. gaar in de oven. Strooi na 20 min. de helft van het aman-delschaafsel over de clafoutis. Steek aan het einde van de baktijd een satéprikker in het mid-den van de clafoutis. Komt de prikker er schoon uit, dan is de clafoutis gaar.
5
Laat iets afkoelen en maak af met poedersuiker. Serveer met extra amandelschaafsel en een eetlepel crème fraîche per puntje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via