
Bakken met peren is hartstikke leuk en ontzettend lekker. Deze keer verwerken we het in een chocoladecake en het is als je het aan ons vraagt een plaatje! De luchtige chocoladecake met sappige peren, amandelschaafsel en geroosterde hazelnoten is een feestelijke traktatie bij de koffie of als dessert.
Ben jij ook zo’n fan van de sappige en zoete smaak van peren? Dat snappen we helemaal! We eten ze dan ook graag als tussendoortje, maar vinden het ook heerlijk om ze te verwerken in tal van recepten. Van zoete baksels tot hartige borrelhapjes of zelfs in recepten voor het avondeten, een peer kan altijd!
Voor de zoetekauwen onder ons is gebak met peer zeker een aanrader. Of je nu kiest voor een makkelijke perentaart of ze verwerkt in een cake, de frisse en zachte smaak van peer maakt je favoriete baksels nóg lekkerder. Zo is deze chocolade peren cake zeker een aanrader. Het is een luchtige cake en krijgt een zoete touch door de toevoeging van peren.
Op zoek naar een dessert of gebak met peer? Deze bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer en een walnotenvulling is ook een erg lekker recept om te proberen. Met wat poedersuiker on top maak je het geheel compleet! Of ga voor gebakken kaneelperen. De warme peren met kaneel en ahornsiroop zijn perfect voor na een drukke dag. Serveer met een bolletje ijs of luchtige mascarpone. Voeg een saus toe van bebogeen pasta, walnoten en zeezout en je hebt een goddelijk toetje!
Op zoek naar borrelhapjes met peer? Ga voor peerspiesjes met camembert! De hartige smaak van de kaas gecombineerd met de zoete smaak van peer, knapperige hazelnoten en een vleugje appelstroop zorgt ervoor dat al je smaakpapillen worden geprikkeld. Heb je peren over? Verwerk ze voor het avondeten in een traybake. Zo is deze traybake met varkensfilet, peer en knolselderij een makkelijk recept om te maken en dus perfect voor een doordeweekse dag.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment