Chocolade Peren Cake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolade perencake

Bakken met peren is hartstikke leuk en ontzettend lekker. Deze keer verwerken we het in een chocoladecake en het is als je het aan ons vraagt een plaatje! De luchtige chocoladecake met sappige peren, amandelschaafsel en geroosterde hazelnoten is een feestelijke traktatie bij de koffie of als dessert.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Chocolade perencake

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een springvorm in met bakspray roomboter en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Smelt de chocolade en roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
3
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met de kristalsuiker en vanille-extract in een kom luchtig. Spatel de gesmolten chocolade erdoor. Schenk dit langzaam bij de opgeklopte eiwitten en spatel dit rustig door elkaar zonder volume te verliezen. Voeg de cacaopoeder en een snufje zout toe en meng tot een egaal beslag.
4
Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Hak de hazelnoten grof. Giet het beslag in de springvorm en verdeel de perenparten erover. Bestrooi met amandelschaafsel en hazelnoten en bak in 40 min. in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen voor het serveren.

Aan de slag met peren!

Ben jij ook zo’n fan van de sappige en zoete smaak van peren? Dat snappen we helemaal! We eten ze dan ook graag als tussendoortje, maar vinden het ook heerlijk om ze te verwerken in tal van recepten. Van zoete baksels tot hartige borrelhapjes of zelfs in recepten voor het avondeten, een peer kan altijd!

Voor de zoetekauwen onder ons is gebak met peer zeker een aanrader. Of je nu kiest voor een makkelijke perentaart of ze verwerkt in een cake, de frisse en zachte smaak van peer maakt je favoriete baksels nóg lekkerder. Zo is deze chocolade peren cake zeker een aanrader. Het is een luchtige cake en krijgt een zoete touch door de toevoeging van peren.

Op zoek naar een dessert of gebak met peer? Deze bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer en een walnotenvulling is ook een erg lekker recept om te proberen. Met wat poedersuiker on top maak je het geheel compleet! Of ga voor gebakken kaneelperen. De warme peren met kaneel en ahornsiroop zijn perfect voor na een drukke dag. Serveer met een bolletje ijs of luchtige mascarpone. Voeg een saus toe van bebogeen pasta, walnoten en zeezout en je hebt een goddelijk toetje!

Op zoek naar borrelhapjes met peer? Ga voor peerspiesjes met camembert! De hartige smaak van de kaas gecombineerd met de zoete smaak van peer, knapperige hazelnoten en een vleugje appelstroop zorgt ervoor dat al je smaakpapillen worden geprikkeld. Heb je peren over? Verwerk ze voor het avondeten in een traybake. Zo is deze traybake met varkensfilet, peer en knolselderij een makkelijk recept om te maken en dus perfect voor een doordeweekse dag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Sesamzaad
  • Soja
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via