Luikse wafels met frambozen, witte chocolade en slagroom
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Luikse wafels met frambozen, witte chocolade en slagroom

Luikse wafels, dit zijn eigenlijk de meest zoete wafels die er bestaan. In dit beslag is parelsuiker gebruikt, oftewel kleine klontjes suiker. Hierdoor ontstaan heerlijke, knapperige en zoete wafels. Lekker met slagroom en frisse frambozen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept luikse wafels met frambozen, witte chocolade en slagroom

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Meng 5/6 van de boter, de basterdsuiker, het ei, de melk en het zout met een mixer. Zeef het bakmeel en voeg beetje bij beetje toe aan het beslag. Schep ondertussen door tot een luchtig beslag. Snijd de suikerklontjes grof, voeg toe aan het beslag en schep nogmaals door tot een luchtig beslag.
2
Verwarm het wafelijzer en vet in met de overige boter. Schep ¼ van het beslag in het midden van iedere wafelvorm en sluit het wafelijzer. Bak de wafels in 4 min. goudbruin.
3
Schaaf met een mes krullen van de witte chocolade. Klop de slagroom en 2/3 van de poedersuiker op totdat dit de dikte heeft van kwark.
4
Serveer de warme wafels met de slagroom, frambozen en chocoladekrullen. Maak af met de overige poedersuiker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via