Spinaziewafels met avocado
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spinaziewafels met avocado

Lekkere knapperige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas. Je kunt de wafels beleggen naar wens, bijvoorbeeld met gerookte kip of zalm. Wij gaan voor een variant met avocado en kokosyoghurt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept spinaziewafels met avocado

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Hak de spinazie grof en rasp de Parmezaanse kaas.
2
Mix de melk en het ei in een blender. Voeg het bloem, bakpoeder, zout, geraspte Parmezaanse kaas en spinazie toe. Mix tot een glad beslag.
3
Verwarm het wafelijzer en vet eventueel in met wat olie. Schenk 2 opscheplepels beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak de spinaziewafels ongeveer 3 tot 4 min. tot het beslag gaar is. Bereid op deze manier alle wafels tot het beslag op is.
4
Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in reepjes. Beleg de wafels met de avocado, reepjes paprika, een flinke eetlepel kokosyoghurt en pittige kiemgroenten. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Ook lekker met een scheutje olijfolie er overheen.
5
Tip: Elk wafelijzer is anders, let daarom zelf op de tijd en controleer of de wafel wellicht eerder klaar is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via