Gegrilde Nectarine Met Citroenricotta En Frambozenijs
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gegrilde nectarine met citroenricotta en frambozenijs

Wij grillen deze gekarameliseerde nectarine op de gourmet, maar dit kan ook in de grillpan of van de barbecue. Combineer de gegrilde nectarine met citroenricotta, frambozen sorbetijs en amandelschaafsel voor verrassend en luxe nagerecht.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde nectarine met citroenricotta en frambozenijs

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit, de suiker en een snufje zout. Smeer het mengsel dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 8 à 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek daarna in stukjes.
2
Meng de ricotta met poedersuiker en de rasp van de citroen. Roer het geheel goed door en zet apart.
3
Snijd de nectarines doormidden rondom de pit. Draai voorzichtig de 2 helften van de pit en snijd in parten. Bak de partjes nectarine op het gourmetstel totdat deze beginnen de karamelliseren.
4
Verdeel over ieder bord wat citroenricotta. Leg hier de partjes nectarine op. Top af met een bol frambozen sorbetijs, verse frambozen, munt en het amandelschaafsel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Noten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via