Gegrilde nectarine met citroenricotta en frambozenijs
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het amandelschaafsel met het eiwit, de suiker en een snufje zout. Smeer het mengsel dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 8 à 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek daarna in stukjes.
2
Meng de ricotta met poedersuiker en de rasp van de citroen. Roer het geheel goed door en zet apart.
3
Snijd de nectarines doormidden rondom de pit. Draai voorzichtig de 2 helften van de pit en snijd in parten. Bak de partjes nectarine op het gourmetstel totdat deze beginnen de karamelliseren.
4
Verdeel over ieder bord wat citroenricotta. Leg hier de partjes nectarine op. Top af met een bol frambozen sorbetijs, verse frambozen, munt en het amandelschaafsel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.