Pulled Pork Uit De Slowcooker 0026 2 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pulled pork uit de slowcooker

Vleesliefhebbers maak je onwijs gelukkig met een broodje pulled pork, zeker als je dit recept volgt! We maken namelijk gebruik van een slowcooker. De beste pulled pork wordt namelijk langzaam gegaard op een lage temperatuur, iets waar de slowcooker je perfect mee kan helpen. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pulled pork uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
5u 0min
Totale tijd
5u 45min
Kookmodus
1
Meng het knoflookpoeder, paprikapoeder en basterdsuiker door elkaar. Wrijf de procureur stevig in met het kruidenmengsel en plaats in de slowcooker.
2
Meng het appelsap met de barbecuesaus en verdeel dit royaal over het vlees. Sluit de slowcooker en laat de procureur op stand ‘high’ in 5 uur garen.
3
Haal de procureur uit de slowcooker en trek uit elkaar met behulp van 2 vorken. Plaats het vlees terug in de slowcooker, meng door de saus en zet de slowcooker nog 30 min. op stand ‘low’.
4
Maak intussen de rauwkostsalade. Pel en snijd de ui in ringen en vervolgens in kwarten.
5
Verhit de witte wijnazijn met poedersuiker in een kleine steelpan, tot de suiker volledig is opgelost. Voeg de rode ui toe en haal van het vuur. Meng de worteljulienne door de rode ui. Pluk de peterselie, hak grof en voeg vlak voor serveren toe.
6
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de hamburgerbroodjes 1 min. op de snijkant in de droge pan.
7
Verdeel de pulled pork en rauwkostsalade over de broodjes.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak dan pulled pork uit de oven! Verwarm de oven voor op 120°C, plaats de afgedekte ovenschaal in de oven en bak in 6 uur gaar.

 Tip: marineer de procureur de avond van tevoren, zodat het kruidenmengsel nog beter in het vlees trekt. Dit scheelt jouw tijd in de ochtend én de smaak van het vlees wordt extra lekker. Leg de volgende dat het vlees in de slowcooker, zodat het op tijd klaar is voor de lunch. Je geduld wordt beloond met een verrukkelijk, mals én sappig broodje pulled pork! Benieuwd naar meer slowcooker recepten? Je vindt het op Eatertainment!

Wat is procureur en hoe maak je dit klaar?

De procureur is varkensnek zonder been. Hoewel het van zichzelf vrij taai en stug vlees is, wordt het vaak gebruikt voor pulled pork. Door procureur langzaam te garen, wordt het supermals, sappig en kun je het zo uit elkaar trekken. En dat is wat je wilt bij pulled pork! Je kunt procureur verkrijgen met en zonder bot en bestellen bij de slager of de groothandel.

Wist je dat je ook gemakkelijk pulled pork uit de airfryer kunt maken? In dit geval kiezen we voor schouderkarbonades, dit wordt gesneden van procureur. Door het vlees op elkaar te leggen in de airfryer, blijft het smaakvol en sappig. Lekker in een pitabroodje met wat romige coleslaw. Heb je geen slowcooker of airfryer in huis? Geen probleem, ook met een pan met water kun je pulled pork bereiden. Maak bijvoorbeeld deze kruidige pulled pork taco’s, geïnspireerd door het Mexicaanse gerecht Cochinita Pibil. Het vlees wordt gekruid met onder andere annatto, een zeer geliefde specerij uit Latijns-Amerika.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor slowcooker recepten? Check dan onze receptenpagina voor al onze slowcooker recepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via