Pulled pork uit de airfryer
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pulled pork uit de airfryer

Deze pulled pork wordt in de airfryer bereid en is gemaakt van schouderkarbonades. Door het vlees op elkaar te leggen in de airfryer, droogt het niet uit. Wil jij dat de pulled pork iets knapperiger wordt? Leg het geplukte vlees dan nog eventjes 5 minuten in de airfryer. Heerlijk in combinatie met de romige coleslaw.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept pulled pork uit de airfryer

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de airfryer voor op 90ºC. Meng voor de marinade ketchup, mosterd en paprikapoeder in een kommetje door elkaar. Roer het citroensap erdoorheen.
2
Leg de varkenskarbonades op een plank en bestrooi rondom met peper en zout en besmeer met de marinade. Leg het vlees op elkaar op een vel bakpapier in de airfryer en bak 55 min.
3
Trek met 2 vorken het vlees van het bot uit elkaar in sliertjes. Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor een knapperig resultaat bak je de pulled pork nog 5 min. in de airfryer (zonder bakpapier) op 140ºC.
4
Maak ondertussen de coleslaw. Snijd de rode en witte kool zo fijn mogelijk. Meng de mayonaise, yoghurt en wortel met de kool. Pers de teentjes knoflook erboven uit en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot gebruik.
5
Snijd de komkommer in plakjes. Verdeel het vlees over de pitabroodjes, gevolgd door plakjes komkommer. Garneer met wat blaadjes koriander en maak af met knoflooksaus. Serveer de coleslaw bij de broodjes pulled pork.

Tip: geen airfryer, maar een slowcooker in huis? Ga dan eens aan de slag met pulled pork uit de slowcooker of een van de andere slowcooker recepten! Net zo makkelijk!

Wat is pulled pork en welk vlees heb je ervoor nodig?

Pulled pork is een gerecht uit de Amerikaanse keuken, gemaakt van varkensvlees dat langzaam is gegaard tot het zo mals is dat het uit elkaar getrokken kan worden (‘pulled’). Meestal wordt hiervoor varkensschouder (of varkensnek) gebruikt, die eerst wordt ingewreven met kruiden en vervolgens wordt gegaard in de oven, op de barbecue of zoals in dit recept in de airfryer. Na het garen wordt het vlees uit elkaar getrokken en gemengd met een saus, zoals barbecuesaus. Pulled pork wordt vaak geserveerd op een broodje met coleslaw als bijgerecht. Er zijn veel meer recepten te bereiden met de airfryer, doe meer inspiratie op met al onze airfryer recepten!

Wat eet je bij pulled pork?

Pulled pork wordt vaak geserveerd op een broodje met coleslaw, augurken en/of ingemaakte groenten. Het is ook lekker met aardappelpuree, frietjes, maïskolven of gebakken bonen als bijgerechten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Amerikaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Airfryer
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via