Deze pulled pork wordt in de airfryer bereid en is gemaakt van schouderkarbonades. Door het vlees op elkaar te leggen in de airfryer, droogt het niet uit. Wil jij dat de pulled pork iets knapperiger wordt? Leg het geplukte vlees dan nog eventjes 5 minuten in de airfryer. Heerlijk in combinatie met de romige coleslaw.
Tip: geen airfryer, maar een slowcooker in huis? Ga dan eens aan de slag met pulled pork uit de slowcooker of een van de andere slowcooker recepten! Net zo makkelijk!
Pulled pork is een gerecht uit de Amerikaanse keuken, gemaakt van varkensvlees dat langzaam is gegaard tot het zo mals is dat het uit elkaar getrokken kan worden (‘pulled’). Meestal wordt hiervoor varkensschouder (of varkensnek) gebruikt, die eerst wordt ingewreven met kruiden en vervolgens wordt gegaard in de oven, op de barbecue of zoals in dit recept in de airfryer. Na het garen wordt het vlees uit elkaar getrokken en gemengd met een saus, zoals barbecuesaus. Pulled pork wordt vaak geserveerd op een broodje met coleslaw als bijgerecht. Er zijn veel meer recepten te bereiden met de airfryer, doe meer inspiratie op met al onze airfryer recepten!
Pulled pork wordt vaak geserveerd op een broodje met coleslaw, augurken en/of ingemaakte groenten. Het is ook lekker met aardappelpuree, frietjes, maïskolven of gebakken bonen als bijgerechten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment