Maak nu zelf deze makkelijke poké bowl met pulled pork en groenten als snoepkomkommers, rode ui en bospeen. De snoepkomkommers marineren we in sojasaus voor een lekkere twist. Serveer met poké bowl rijst kant-en-klaar en je geniet binnen no time van een fris gerecht.
Tip: verdeel als extra garnering nog wat gesneden koriander over de pokébowl.
Pulled pork is een populair gerecht dat bestaat uit langzaam gegaard varkensvlees dat zo mals is dat het uit elkaar getrokken kan worden met behulp van vorken, vandaar de naam pulled. Het wordt traditioneel gemaakt van schouderkarbonade van het varken. Om pulled pork te maken, wordt de varkensschouder eerst gemarineerd met een mix van kruiden en specerijen, zoals paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, bruine suiker, peper en zout. Vervolgens wordt het vlees langzaam gegaard in de oven, slowcooker of barbecue gedurende meerdere uren, meestal op een lage temperatuur. Dit langzame kookproces zorgt ervoor dat het vlees zeer mals wordt en gemakkelijk uit elkaar valt.
Na het koken wordt het varkensvlees uit elkaar getrokken met vorken tot het dunne reepjes vlees worden. Het kan worden gemengd met barbecuesaus of andere sauzen naar smaak en geserveerd op een broodje als sandwich, als onderdeel van taco’s of wraps, burrito’s, sliders of gewoon op zichzelf met bijgerechten zoals coleslaw, aardappelsalade of maïsbrood. Onze tip: kruidige pulled pork taco’s, lekker makkelijk en vol van smaak!
Pulled pork is geliefd vanwege zijn sappige, smaakvolle karakter en is een top keuze voor wanneer je zin hebt in vlees met een twist. Probeer naast de pulled pork poké bowl ook eens deze heerlijke couscoussalade met pulled pork, een fris gerecht dat perfect is voor een zomerse dag. Of ga aan de slag met pulled pork uit de airfryer, waarbij de airfryer het meeste werk voor jou doet. Scheelt jou weer tijd!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment