Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten saus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
1
Snipper 1/2 van de ui en pers 1/2 van de teentjes knoflook fijn. Fruit deze met de helft van de slaolie aan in een pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de gemberplakjes toe. Laat de saus ongeveer 10 min. op laag vuur koken.
2
Rasp het groen van de limoen en pers 1/3e van de limoen. Snijd de rest in partjes. Zet apart.
3
Hak de selderij en peterselie fijn. Snipper de overige ui, rasp de overige knoflook fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes. Houd de helft van de bosui apart ter garnering.
4
Was de mosselen in ruim water en verwijder kapotte en gebroken schelpen.
5
Verhit de overige slaolie in een hoge pan en voeg de ui, knoflook, bladselderij, peterselie, de helft van de bosui en de takjes tijm toe en fruit kort aan. Voeg hier vervolgens de gewassen mosselen aan toe en blus af met de witte wijn.
6
Kook de mosselen 5 tot 10 min. op hoog vuur met de deksel op de pan, totdat de schelpen opengaan. Schud of schep ze regelmatig om.
7
Breng de saus vlak voor het toevoegen aan de mosselen op smaak met wat peper, zout en het sap en de rasp van 1/3e limoen.
8
Giet de mosselen af en voeg de saus toe. Bestrooi alles met de overige gesneden bosui, limoenrasp en de partjes limoen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Selderij
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Vis
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via