Een leuke variant op de klassieke gestoomde mosselen. De zelfgemaakte knoflookboter maakt de mosselen heerlijk romig en de citroen geeft een frisse twist aan het gerecht. Met de kaas kan je variëren. Probeer de mosselen bijvoorbeeld eens met belegen kaas in plaats van oude kaas.
Tip: lekker met brood of friet erbij geserveerd
*Baard van mosselen: sterke draden waarmee mosselen zitten vastgehecht op stenen of schelpen. De draden zorgen er ook voor dat de mossel niet wegspoelt als er een grote golf langskomt.
Qua wijn/spijs combinaties val ik graag terug op klassieke combinaties. Wijnen vaak afkomstig uit dezelfde streek als waar het gerecht de oorsprong vindt of veel genuttigd wordt. Dit mosselgerecht schreeuwt wat mij betreft dan ook om een wijn afkomstig van de Franse Atlantische kust.
La Semillante van Chateau Sigaleas Rabaud. Ouderwets gemaakte witte Bordeaux. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment