Gebruik eens de airfryer, een gezondere én snellere keuze dan de frituurpan. Het brengt ook minder vettige rommel met zich mee. Deze krokante mosselen zijn heerlijk met de zelfgemaakte knoflooksaus en schijfjes citroen.
Mijn menu planner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Recept krokante mosselen uit de airfryer
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de airfryer voor op 180C.
2
Zet 3 schaaltjes klaar met bloem, losgeklopt ei en panko. Meng flink wat peper en zout door de panko. Haal de mosselen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de panko. Bak de mosselen in ca. 8 min. knapperig en goudbruin.
3
Maak ondertussen de knoflooksaus door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, knoflookpoeder, de helft van de fijngesneden peterselie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, overige peterselie en een schijfje citroen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment