Krokante mosselen uit de airfryer
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Krokante mosselen uit de airfryer

Gebruik eens de airfryer, een gezondere én snellere keuze dan de frituurpan. Het brengt ook minder vettige rommel met zich mee. Deze krokante mosselen zijn heerlijk met de zelfgemaakte knoflooksaus en schijfjes citroen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept krokante mosselen uit de airfryer

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Verwarm de airfryer voor op 180C.
2
Zet 3 schaaltjes klaar met bloem, losgeklopt ei en panko. Meng flink wat peper en zout door de panko. Haal de mosselen eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de panko. Bak de mosselen in ca. 8 min. knapperig en goudbruin.
3
Maak ondertussen de knoflooksaus door de Griekse yoghurt te mengen met de mayonaise, knoflookpoeder, de helft van de fijngesneden peterselie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
4
Serveer de mosselen met de knoflooksaus, overige peterselie en een schijfje citroen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Weekdieren
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via