Mosselen In Witte Wijnsaus Met Knoflookbrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Mosselen in witte wijnsaus met knoflookbrood

Zet eens een heerlijke pan mosselen op tafel! Wij helpen je graag op weg met ons simpele recept voor mosselen in witte wijnsaus in combinatie met knoflookbrood.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept mosselen in witte wijnsaus met knoflookbrood

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Snipper de sjalotten fijn. Verwarm in een steelpannetje 1/7 deel boter en fruit hierin de sjalotten en 1/3 deel van de uitgeperst teentjes knoflook aan. Zodra de sjalotten glazig zijn blus je deze af met 1/3 deel droge witte wijn. Voeg hierna de slagroom toe en laat de saus een klein beetje indikken op laag vuur. Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder en citroensap naar smaak. Pureer de saus glad met de staafmixer.
2
Verwarm in een steelpannetje 5/7 deel roomboter. Pers de rest van de teentjes knoflook uit in de boter. Voeg het takje rozemarijn toe aan de boter zodat deze de smaak kan opnemen en verwarm 5 minuten zachtjes door. Haal vervolgens de rozemarijn uit de boter en breng op smaak met peper en zout.
3
Snijd het stokbrood in schuine plakjes. Bestrijk ieder plakje met de knoflook-rozemarijnboter. Bak in de oven de broodjes in 10 minuten goudbruin en knapperig.
4
Was de mosselen af onder koud stromend water en verwijder de kapotte exemplaren. Controleer bij mosselen die open staan of ze dicht blijven als je ze dicht knijpt. Gaan ze weer open, dan verwijder je ook deze mosselen.
5
Verwarm 10 gram roomboter in een mosselpan en bak hierin de mosselgroente aan. Blus de groenten af met de rest van de witte wijn en voeg de gewassen mosselen aan de pan toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6 minuten gaar.
6
Snijd de peterselie fijn. Top de mosselen af met de peterselie en serveer met de witte wijnsaus en de knoflookbroodjes.

Ben jij een echte vis- en zeevruchtliefhebber? Probeer dan ook zeker onze Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen!

Hoe lang moeten mosselen koken?

Mosselen koken duurt helemaal niet lang. Houd een tijd aan van 5 – 8 minuten, maar controleer tussentijds goed of de mosselen gaar zijn. Hoe lang mosselen moeten koken kan namelijk verschillen en het is zonde als ze te lang koken en daardoor taai worden. De mosselen gaan open staan als ze gaar zijn.

Welke witte wijn past bij mosselen?

Als je een keuze gaat maken voor welke wijn bij mosselen past, kies dan voor een frisse witte wijn als een riesling, pinot gris of pinot blanc. Dit zijn bij uitstek wijnen die goed samen gaan in combinatie met mosselen.

Wanneer mosselen niet eten?

Wanneer mosselen niet goed zijn, hangt af van of de mossel sluit of niet. Heb je een mossel die open staat terwijl de mossel nog niet gekookt is? Tik de mossel op het aanrechtblad. Wanneer de mossel vervolgens sluit, is het goed. Als de mossel open blijft staan moet je de mossel weggooien.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via