Zet eens een heerlijke pan mosselen op tafel! Wij helpen je graag op weg met ons simpele recept voor mosselen in witte wijnsaus in combinatie met knoflookbrood.
Ben jij een echte vis- en zeevruchtliefhebber? Probeer dan ook zeker onze Manhattan chowder met Zeeuwse mosselen!
Mosselen koken duurt helemaal niet lang. Houd een tijd aan van 5 – 8 minuten, maar controleer tussentijds goed of de mosselen gaar zijn. Hoe lang mosselen moeten koken kan namelijk verschillen en het is zonde als ze te lang koken en daardoor taai worden. De mosselen gaan open staan als ze gaar zijn.
Als je een keuze gaat maken voor welke wijn bij mosselen past, kies dan voor een frisse witte wijn als een riesling, pinot gris of pinot blanc. Dit zijn bij uitstek wijnen die goed samen gaan in combinatie met mosselen.
Wanneer mosselen niet goed zijn, hangt af van of de mossel sluit of niet. Heb je een mossel die open staat terwijl de mossel nog niet gekookt is? Tik de mossel op het aanrechtblad. Wanneer de mossel vervolgens sluit, is het goed. Als de mossel open blijft staan moet je de mossel weggooien.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment