Chowder is een dikke en goed gevulde Noord-Amerikaanse vissoep. Als vis- of zeevruchten liefhebber is het een gerecht wat je niet mag missen!
Traditioneel gezien wordt deze soep gemaakt met melk of room. Aardappels zorgen ervoor dat het een dikke en gebonden soep wordt. In de Manhattan-variant wordt echter gekozen voor stukjes tomaat en andere groenten ter vervanging van de room. Net even wat lichter dus dan de andere variant.
In de VS en Canada is deze soep een klassieker: de chowder. Met name Noord-Amerika (New England) wordt deze soep veel gegeten en in restaurants geserveerd. Een goedgevulde vissoep met allerlei soorten vis en zeevruchten. Je kunt de soep vullen met de vis die je lekker vindt, maar vaak worden kokkels, mosselen en bijvoorbeeld een witvis gebruikt.
In de Manhattan chowder wordt de room achterwege gelaten en kun je stukjes tomaat en andere groenten vinden. Een lekker recept om zelf Manhattan style chowder te maken.
Tip! De mosselen en bacon zorgen al voor voldoende zout in de chowder. Extra zout toevoegen is dus niet nodig!
Vind jij soep en vis ook zo’n goede combinatie? Dan moet je ons recept voor de Provençaalse bouillabaisse met kabeljauw zeker een keer geprobeerd hebben!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment