• Home
  • Het witte goud van Nederland

Het witte goud van Nederland

Zodra het zonnetje schijnt, kijken wij uit naar één ding: het witte goud is weer verkrijgbaar! Of je ze nu maakt op de klassieke manier met beenham, ei en een verrukkelijke botersaus of kiest voor een twist met een zelfgemaakte dressing; witte asperges zijn altijd een goed idee. Laat je inspireren en ga thuis aan de slag!

Zelfgemaakte Tapioca Kroepoek Met Asperge En Bladgoud

Culinair genieten met het witte goud

Elk jaar kijken we uit naar het moment dat de koning der groenten weer in de winkels ligt. Vers geoogst van eigen bodem. Met een zachte smaak en een kenmerkend aroma zijn witte asperges heerlijk om te verwerken in diverse gerechten. Kies eens voor dit aspergerecept om echt culinair te genieten. De zelfgemaakte kroepoek van tapiocaparels in combinatie met langzaam gegaarde asperges vormt een restaurantwaardige maaltijd!

Met een twist

Je kunt natuurlijk kiezen voor een klassiek aspergerecept, maar waarom ga je niet voor een twist? Maak bijvoorbeeld een kruidentuintje van witte asperges en crème fraîche. De tuinaarde is gemaakt van roggebrood en met een variatie van verse kruiden lijkt het nét een echt tuintje! Of laat de frikandel staan en kies voor een asperge ‘speciaal’.

Petit Pop Up Restaurant Asperge (5) (1)

Het Petit pop-up restaurant Asperges

Bij Albert Heijn XL Gelderlandplein werd het Petit pop-up restaurant Asperges geopend: een eenmalig en exclusief initiatief om ons ‘witte goud’ – de witte asperge – volop onder de aandacht te brengen. Het ultieme doel? Nederlanders meer bewust maken van het eten van groenten; daar valt namelijk nog een hoop winst te behalen, aldus initiatiefnemers ZON fruit & vegetables en Albert Heijn.

Young Perfect & Eatertainment werden aangehaakt om het concept van A tot Z samen met Isabel Boerdam van de hippe vegetariër uit te werken, en daar zijn we maar wat trots op! Het pop-up restaurant was de gehele week geopend. Shoppers kregen hier de mogelijkheid gratis aan te schuiven voor een luxe 3-gangen aspergemenu waarbij zij o.a. konden genieten van een gezonde asperge ‘speciaal’ en eetbare aarde van eigen bodem.

Pop Up Asperges
Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat

Alles over witte asperges

Hoe groeien witte asperges eigenlijk? En in welk seizoen zijn ze verkrijgbaar? Wat is het verschil tussen witte en groene asperges? Vragen die we graag voor je beantwoorden! Kom op Eatertainment alles te weten over de seizoensgroente, ontdek verrukkelijke recepten met witte asperges en welke combinaties goed bij elkaar passen.

Meer vegetarische asperge recepten

Naast de bijzondere recepten uit het Petit pop-up Aspergerestaurant zijn er nog meer aspergerecepten op Eatertainment te vinden. Van quiches en soepen tot salades en risotto, witte asperges passen bij elk vegetarisch gerecht. Kies je favoriet, sla hem op in je persoonlijke receptenboek en plan hem in via de menuplanner. Ga jij voor de aspergequiche of toch een combinatie van witte en groene asperges?