Het is weer tijd voor het aspergeseizoen! Om je alvast in de stemming te brengen voor witte asperges, hebben wij een goddelijk recept voor je: gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim. De asperges en de romige burrata gaan heerlijk samen en geven een lekkere twist aan de klassieke witte aspergegerechten.
Een beetje afhankelijk van het weer, maar echte Hollandse witte asperges zijn verkrijgbaar vanaf april tot juli. Met een milde winter en warm voorjaar zijn ze soms al eerder verkrijgbaar bij de groenteboer of op de markt. Wij zijn in ieder geval blij dat het seizoen is begonnen, want asperges zijn een heerlijke groente. Witte asperges zijn van nature licht zoet en hebben een zachte textuur die perfect passen bij verschillende gerechten. Gegrilde asperges passen perfect bij een romige burrata. Deze combinatie van smaken is hemels en zorgt voor een goede balans tussen het zachte en het romige.
Naast deze lekkere combinatie van smaken, zijn er ook verschillende klassieke recepten die goed passen bij witte asperges. Een botersaus is een eenvoudige en heerlijke manier om de natuurlijke smaken van de asperges naar voren te brengen. Maak bijvoorbeeld asperges met gerookte zalm, ei-mimosa en botersaus. Een combinatie die het altijd goed doet. Hollandaisesaus is een andere klassieke saus die goed past bij witte asperges en zorgt voor een rijke en romige smaak. Je kunt gemakkelijk zelf Hollandaisesaus maken met onder andere roomboter, ei, citroensap en witte wijnazijn. De zelfgemaakte Hollandaisesaus past dan weer heerlijk bij witte asperges met aardappeltjes, ei en ham. Een simpel én klassiek recept.
Probeer naast de klassieke recepten met witte asperges ook eens te variëren met ingrediënten. Zo geven wij in dit recept een chique touch door de asperges te combineren met burrata en een amandel-knoflookkruim. Ook het proberen waard is een ovenschotel met witte asperges en tomaatv. De romige saus, luchtige aardappelpuree en zoete tomaten zorgen voor heerlijke smaken. Of wat dacht je van risotto met witte asperges en gedroogde parmaham? De smeuïge risotto, de frisse doperwten, zachte asperges en krokante parmaham zorgen voor een verrukkelijke combinatie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment