Gegrilde Asperges Met Burrata En Amandel Knoflookkruim
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim

Het is weer tijd voor het aspergeseizoen! Om je alvast in de stemming te brengen voor witte asperges, hebben wij een goddelijk recept voor je: gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim. De asperges en de romige burrata gaan heerlijk samen en geven een lekkere twist aan de klassieke witte aspergegerechten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de cherrytomaatjes met de helft van de knoflook, balsamicoazijn, suiker en de helft van de olijfolie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 45 min. in de oven.
2
Zet een grote pan water op voor de asperges. Schil de groene en witte asperges en snijd 1 cm van de kontjes af. Kook de asperges in 3 tot 5 min. beetgaar en spoel koud. Zijn de groene asperges veel dunner dan de witte asperges, voeg ze dan 2 min. later toe.
3
Hak de amandelen grof. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de amandelen 3 min. in de droge pan. Voeg de rest van de knoflook en panko toe en bak 2 min. mee. Pluk intussen de peterselie en hak fijn. Voeg toe en bak 1 min. mee. Schep het geheel uit de pan en laat afkoelen.
4
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Gril de asperges in 3 min. rondom aan.
5
Verdeel de asperges over de borden. Leg de burratine op de asperges en maak er een klein sneetje in. Verdeel de cherrytomaatjes en het amandel-knoflookkruim over de borden. Maak af met de rest van de olijfolie.

Het witte goud van Nederland

Een beetje afhankelijk van het weer, maar echte Hollandse witte asperges zijn verkrijgbaar vanaf april tot juli. Met een milde winter en warm voorjaar zijn ze soms al eerder verkrijgbaar bij de groenteboer of op de markt. Wij zijn in ieder geval blij dat het seizoen is begonnen, want asperges zijn een heerlijke groente. Witte asperges zijn van nature licht zoet en hebben een zachte textuur die perfect passen bij verschillende gerechten. Gegrilde asperges passen perfect bij een romige burrata. Deze combinatie van smaken is hemels en zorgt voor een goede balans tussen het zachte en het romige.

Naast deze lekkere combinatie van smaken, zijn er ook verschillende klassieke recepten die goed passen bij witte asperges. Een botersaus is een eenvoudige en heerlijke manier om de natuurlijke smaken van de asperges naar voren te brengen. Maak bijvoorbeeld asperges met gerookte zalm, ei-mimosa en botersaus. Een combinatie die het altijd goed doet. Hollandaisesaus is een andere klassieke saus die goed past bij witte asperges en zorgt voor een rijke en romige smaak. Je kunt gemakkelijk zelf Hollandaisesaus maken met onder andere roomboter, ei, citroensap en witte wijnazijn. De zelfgemaakte Hollandaisesaus past dan weer heerlijk bij witte asperges met aardappeltjes, ei en ham. Een simpel én klassiek recept.

Nog meer aspergerecepten

Probeer naast de klassieke recepten met witte asperges ook eens te variëren met ingrediënten. Zo geven wij in dit recept een chique touch door de asperges te combineren met burrata en een amandel-knoflookkruim. Ook het proberen waard is een ovenschotel met witte asperges en tomaatv. De romige saus, luchtige aardappelpuree en zoete tomaten zorgen voor heerlijke smaken. Of wat dacht je van risotto met witte asperges en gedroogde parmaham? De smeuïge risotto, de frisse doperwten, zachte asperges en krokante parmaham zorgen voor een verrukkelijke combinatie.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via