Krokante Asperges Op Zomerse Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokante asperges op zomerse salade

De echte Hollandse witte asperges zijn er weer! De voorjaarsgroente is helaas niet heel lang verkrijgbaar, dus een tip van ons: geniet ervan zolang het kan. Het seizoen loopt van april tot juli. Hoe lang dit is, is afhankelijk van het weer. In dit recept koken we de asperges, waarna we ze door bloem, ei en panko halen. Vervolgens frituur je ze, waardoor ze lekker krokant worden. Zo heb je ze waarschijnlijk nog niet eerder op. Een échte aanrader in combinatie met de frisse dressing!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept krokante asperges op zomerse salade

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een grote pan water aan de kook. Schil de asperges en snijd 1 cm van het kontje af. Kook ¾ van de asperges in 6 min. beetgaar en spoel koud. Snijd de rest van de asperges in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf, bewaar gekoeld.
2
Verhit de frituurolie tot 180°C. Kook 2/3 van de eieren 7 tot 10 min., afhankelijk van de gewenste gaarheid en laat schrikken. Snijd intussen de radijs in dunne plakjes. Pers het sap uit de citroen.
3
Meng het citroensap, witte wijnazijn, honing, mosterd en olijfolie tot een dressing. Meng de gemengde sla, radijs en aspergelinten.
4
Kluts de rest van het ei. Zet een bakje klaar met bloem, ei en panko. Haal de asperges stuk voor stuk door de bloem, gevolgd door het ei en vervolgens panko. Frituur de asperges in 3 tot 5 min. goudbruin en krokant.
5
Snijd de gekookte eieren in kwarten. Maak de salade aan met de dressing en verdeel over de borden. Verdeel de gekookte eitjes en gefrituurde asperges over de salades.

Het bereiden van witte asperges

Witte asperges zijn een heerlijke voorjaarsgroente en kunnen op verschillende manieren worden bereid. Naast de bereiding van de witte asperges in dit recept, kun je asperges ook op andere manieren klaarmaken. Hier zijn enkele van de meest populaire bereidingswijzen:

  • Koken: schil de asperges en kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges. Serveer ze warm met gesmolten boter, een gekookt ei en eventueel ham of gerookte zalm.
  • Roosteren: schil de asperges en smeer ze in met olijfolie en zout. Leg ze op een bakplaat en rooster ze gedurende 10-15 minuten op 200 graden tot ze zacht zijn en licht gekarameliseerd. Serveer ze als bijgerecht of als onderdeel van een salade.
  • Grillen: schil de asperges en marineer ze in olijfolie, knoflook en citroensap. Leg ze op een grillpan of barbecue en grill ze gedurende 5-7 minuten tot ze gaar zijn en grillmarkeringen hebben. Serveer ze met een frisse yoghurtsaus en geroosterde pijnboompitten of maak een asperge salade met aardbeiendressing.
  • Stomen: schil de asperges en stoom ze gedurende 8-10 minuten in een stoommandje boven een pan met kokend water. Serveer ze warm met een beetje olijfolie en zeezout, of gebruik ze als ingrediënt in een salade of risotto.

Met deze verschillende bereidingswijzen kun je witte asperges op verschillende manieren genieten en variëren met smaken en texturen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via