Zelfgemaakte Tapioca Kroepoek Met Asperge En Bladgoud
Niveau
Gevorderd
Tijd
1u 30min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Zelfgemaakte tapioca kroepoek met asperge en bladgoud

Dit aspergerecept is echt culinair genieten. De zelfgemaakte kroepoek van tapiocaparels in combinatie met langzaam gegaarde asperges, Hollandaise truffelsaus en bladgoud vormt een restaurantwaardige maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept zelfgemaakte tapioca kroepoek met asperge en bladgoud

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 30min
Wachttijd
25u 0min
Totale tijd
26u 30min
Kookmodus
1
Kook de tapiocaparels 20 min. in de groentebouillon en voeg daarna de inktvisinkt toe. Laat het geheel afkoelen en smeer dun uit over een bakpapiertje of bakmatje. Laat het uitgesmeerde mengsel 24 uur drogen op 60°C in de oven. Frituur de stukken kroepoek in een pan met olie of in de frituurpan op 170°C en laat afkoelen.
2
Verwarm de oven voor op 120°C. Schil de asperges zorgvuldig en leg ze in een passende ovenschaal. Snijd de gedroogde tomaten fijn, meng deze met olijfolie en giet dit over de asperges. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats 1 uur in de oven. De asperges moeten zacht zijn, maar mogen nog een bite hebben.
3
Smelt de boter in een pan tot deze goed heet, maar niet bruin, is. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje. Doe de eidooiers in een hoge beker en voeg water, witte wijnazijn, truffeltapenade en zout toe. Mix het geheel met een staafmixer. Giet vervolgens tijdens het mixen langzaam de warme, gesmolten boter bij het mengsel zodat de saus dikker wordt.
4
Verwarm de melk in een steelpan, maar zorg ervoor dat de melk niet kookt. Klop de melk op in een melkopschuimer totdat er schuim ontstaat.
5
Snijd de asperges in stukjes en leg een paar stukjes asperge op de kroepoek. Schep hierover een lepel Hollandaise truffelsaus en een beetje melkschuim. Garneer met een stukje bladgoud.

Wat is tapioca?

Tapioca of cassavemeel is een zetmeelrijk ingrediënt. Het is gemaakt van een gedroogde cassavewortel. De tapioca parels zijn eetbare doorschijnende bolletjes gemaakt van tapioca. Het wordt vooral gebruikt voor het maken van toetjes.

Waar is tapioca van gemaakt en waar smaakt het naar?

Tapioca is gemaakt van gedroogde cassavewortel, het zetmeelrijke ingrediënt is qua smaak licht zoet tot smaakloos.

Waar komt tapioca vandaan?

Tapiocameel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De wortel wordt geplet en tot een poeder gedroogd. Tapioca komt ook wel in korrelvorm voor, dan heeft het een licht zoete smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Selderij
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via