Boerencake met aardbeien en witte asperge
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Boerencake met aardbeien en witte asperge

Een vrolijke zomerse boerencake van de molen met verse aardbeien van boerderij Mariendonk en asperges van de lokale boerderij De Santspuy. Witte asperges worden vaak samen met aardbeien verkocht bij de boer en zijn voor een groot gedeelte ook samen in het seizoen. Het is een combinatie die in een gerecht niet vaak voor komt maar wel verrassend lekker is! Naast de lokaal geteelde aardbeien en asperges gebruiken we in dit recept ook eieren van Stipkip en melk en roomboter van Ambachtshoeve / Den Eelder zuivelboerderij. Top je cake af met verse munt van boerderij De Kruidenaer.

BOER&NLekker maakt het mogelijk om producten direct te bestellen via de Local Heroes app en bij de lokale boeren af te halen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept boerencake met aardbeien en witte asperge

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven op 200 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Vet een cakeblik van 25 cm in met een beetje boter. Meng de rest van de boter met de boerencake mix, eieren, witte chocolade en het zout. Mix dit in 4 minuten tot een glad beslag met een mixer. Giet het beslag in het bakblik.
3
Bak de cake af in de oven voor 60 min. goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een prikker in te prikken. Wanneer er geen beslag aan de prikker zit, is de cake gaar. Haal de cake uit de oven, haal uit de vorm en laat de cake compleet afkoelen.
4
Maak de asperges schoon en snijd vervolgens met een dunschiller of mandoline in hele dunne plakjes. Meng in een kommetje de frambozenazijn en de helft van de poedersuiker. Marineer hierin de asperge linten voor 10 min..
5
Mix de mascarpone met de rest van de poedersuiker glad. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze door de helft.
6
Bekleed de bovenkant van de cake met mascarpone en verdeel hier de aardbeien en asperge overheen, garneer de cake af met de munt.
7
Plaats nog 10 min. in de koelkast voordat de cake aangesneden wordt zodat de mascarpone stevig wordt.

Mocht je geen boerencake mix gebruiken van de lokale molen. Vervang dit dan door bloem, suiker en bakpoeder, voeg hier eieren, boter en zout aan toe.

Boter, eieren en mascarpone zijn verkrijgbaar bij de lokale boerderijwinkel of zuivelboerderij. Verse aardbeien en asperges zijn verkrijgbaar bij de aardbeien automaten en/of bij de asperge boer.

Witte asperges over of op zoek naar meer inspiratie? Bekijk alle recepten met (witte) asperges.

Boerencake met aardbeien en witte asperge
Boerencake met aardbeien en witte asperge

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via