Een vrolijke zomerse boerencake van de molen met verse aardbeien van boerderij Mariendonk en asperges van de lokale boerderij De Santspuy. Witte asperges worden vaak samen met aardbeien verkocht bij de boer en zijn voor een groot gedeelte ook samen in het seizoen. Het is een combinatie die in een gerecht niet vaak voor komt maar wel verrassend lekker is! Naast de lokaal geteelde aardbeien en asperges gebruiken we in dit recept ook eieren van Stipkip en melk en roomboter van Ambachtshoeve / Den Eelder zuivelboerderij. Top je cake af met verse munt van boerderij De Kruidenaer.
BOER&NLekker maakt het mogelijk om producten direct te bestellen via de Local Heroes app en bij de lokale boeren af te halen.
Mocht je geen boerencake mix gebruiken van de lokale molen. Vervang dit dan door bloem, suiker en bakpoeder, voeg hier eieren, boter en zout aan toe.
Boter, eieren en mascarpone zijn verkrijgbaar bij de lokale boerderijwinkel of zuivelboerderij. Verse aardbeien en asperges zijn verkrijgbaar bij de aardbeien automaten en/of bij de asperge boer.
Witte asperges over of op zoek naar meer inspiratie? Bekijk alle recepten met (witte) asperges.
Een boerencake is een type cake dat traditioneel in de Nederlandse en Belgische boerengemeenschappen wordt gebakken. Het wordt meestal gemaakt met bloem, suiker, eieren, boter en melk en heeft een eenvoudige, huisgemaakte uitstraling.
Het verschil tussen een fijne en boerencake ligt in de textuur en ingrediënten. Fijne cake heeft een fijne structuur en bevat meer boter en suiker, terwijl boerencake grover is en meestal meer bloem en minder boter en suiker bevat.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment