Plaattaart Met Witte Asperges En Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze in de lengte.
3
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
4
Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.
5
Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.
6
Snijd de aardappels met schil in fijne plakjes met een mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.
7
Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.
8
Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.
9
Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Hermien Koopman
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie