Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Sauzen & smeersels
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Voorkeur
Lekker snel < 20 minuten
Medium 20 - 40 minuten
Uitgebreid > 40 minuten
Alle recepten
Lifestyle
Evenementen
Over ons
Aanmelden
Recepten
Lifestyle
Evenementen
Aanmelden
Home
Recepten
Plaattaart met witte asperges en aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Hoofdgerechten
Opslaan
2
Plaattaart met witte asperges en aardappel
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
6 witte asperges
1 rol vers bladerdeeg
10 takjes verse peterselie + extra ter decoratie
10 takjes verse bieslook + extra ter decoratie
4 el mayonaise
4 el volle Griekse yoghurt
4 el vers citroensap
20 gr boter, gesmolten
snufje zout
3 roseval aardappelen
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze in de lengte.
3
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
4
Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.
5
Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.
6
Snijd de aardappels met schil in fijne plakjes met een mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.
7
Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.
8
Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.
9
Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.
Meer inspiratie
Bekijk meer
Hoofdgerechten
Artisjokken en groene asperge quiche
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Asian style quiche met garnalen
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Sardine en venkel quiche
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Gevulde koolrabi met mozzarella en cheddar
40 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Quiche met rode biet, brie en tijm
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Zalm uit de oven met bloemkoolpuree
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Spinazie en courgette pesto quiche
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Lasagne met rode biet en geitenkaas
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Traybake met zalm, spruitjes en bimi
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Risotto met witte asperges, doperwten en gedroogde Parmaham
1u 10min
Opslaan
Allergenen
Dit recept bevat de volgende allergenen:
Gluten
Sulfiet
Mosterd
Melk
Ei
Voedingswaarden
Per 1 persoonsportie
Voedingswaarden
Aanmelden
Vind je dit leuk?
19
2
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Hermien Koopman
Reageer
op Hermien Koopman
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
Geef een reactie
undefined
Reactie plaatsen
Over dit recept
Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Quiche & Hartige taart
Ovengerechten
Pasen
Witte asperges
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Gemaakt door Eatertainment
Delen via
Reacties
Plaats nieuwe reactie