Plaattaart Met Witte Asperges En Aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Plaattaart met witte asperges en aardappel

Het witte goud komt heerlijk tot zijn recht op deze plaattaart met aardappel en een romige saus. Met slechts 10 minuten voorbereiding doet de oven de rest van het werk.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept plaattaart met witte asperges en aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Schil de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en halveer ze in de lengte.
3
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
4
Verwijder de peterselie van het steeltje en hak de blaadjes samen met de bieslook fijn.
5
Meng de mayonaise met yoghurt, citroensap, gesmolten boter, de gehakte kruiden en een snufje zout.
6
Snijd de aardappels met schil in fijne plakjes met een mandoline of scherp mes. Zorg dat je in totaal ongeveer 30 plakjes aardappel hebt.
7
Besmeer de bladerdeegrol met de saus van mayonaise en yoghurt en beleg deze afwisselend met de halve asperges en aardappelschijfjes.
8
Bak de plaattaart gedurende 25 min. in de oven.
9
Garneer de plaattaart met extra peterselie en bieslook en indien gewenst met extra saus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.