Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
1u 5min
1
Verwarm de oven voor op 160℃. Smelt de roomboter in een pannetje. Mix 140 gr boter samen met de kristalsuiker en 250 gr bloem in een beslagkom. Voeg vervolgens de eieren, zout, melk en 1 tl vanille extract toe en meng door. Prak 3 bananen en roer dit door het beslag.
2
Vet 3 kleine springvormen (Ø 10 cm) in en bestuif met de resterende bloem. Verdeel het beslag over de springvormen en bak 35-40 min. in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als er deeg blijft plakken aan de prikker, is hij nog niet gaar.
3
Maak ondertussen de karamel-zeezout. Meng de karamelsaus met de zoutvlokken en roer door.
4
Maak vervolgens de botercrème door de resterende boter samen met de poedersuiker en 6 el van de karamel zeezout te kloppen. Zet in de koelkast.
5
Haal de cake uit de oven en laat goed afkoelen. Snijd de cake doormidden als de cake is afgekoeld en smeer er botercrème tussen. (let op: als de cake niet goed is afgekoeld smelt de botercrème). Leg de andere helft van de cake er weer bovenop en smeer nog een laag botercrème op de bovenkant.
6
Snijd de resterende banaan in dunne plakjes, de fudge in kleine blokjes en maak chocolade krullen van de blokjes chocolade. Decoreer de taartjes met de toppings en eindig met streepjes karamelsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

myrna
Brenda
Brenda

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via