In samenwerking met:
Cranberry Sinaasappel Cake 1 (1)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cranberry sinaasappel cake

Deze cake is dé perfecte lekkernij voor op de tafel tijdens de kerstdagen! De combinatie van cranberry en sinaasappel zorgt voor een heerlijke frisse smaak. Door het gebruik van ARM & HAMMER™ Baking Soda wordt de cake extra luchtig! 

Wist je dat je ARM & HAMMER™ Baking Soda op talloze manieren kan gebruiken? Van bakrecepten tot mals vlees en van schoonmaken tot afwassen, op méér dan 100 toepassingen in en rond het huis helpt baking soda je. Samen met ARM & HAMMER™ laten we zien hoe! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Cranberry sinaasappel cake

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Vet de tulband cakevorm in met 10 gr roomboter. Meng de cranberry's met 30 gr tarwebloem en zet apart.
2
Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Mix met behulp van een handmixer de sinaasappelrasp, kristalsuiker en 250 gr roomboter tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot ze zijn opgenomen. Zet de handmixer op de hoogste stand en mix het geheel nog 1 min.
3
Meng in een losse kom de ARM & HAMMER™ Baking Soda, bakpoeder, kardemom, kaneel, 450 gr tarwebloem en zout. Voeg ½ van het bloemmengsel toe aan het roombotermengsel en mix tot het is opgenomen. Voeg het overige bloemmengsel en de zure room toe en mix op een lage stand tot een luchtig beslag. Let op: mix niet te lang, dat haalt de luchtigheid uit de cake.
4
Spatel de cranberry's door het beslag. Giet het beslag in de tulband cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 min. goudbruin en gaar. Elke oven is anders, dus houd de cake goed in de gaten.
5
Haal de cake uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen. Strooi kort voor het serveren de poedersuiker naar wens over de cake voor een feestelijke finishing touch.

Eén doosje, talloze mogelijkheden

Met de baking soda van ARM & HAMMER™ kan je alle kanten op. Met méér dan 100 hacks in en rond je huis is dit product op een eenvoudige, veilige én milieuvriendelijke manier te gebruiken. Van bakrecepten tot krokante aardappelen en van schoonmaken tot afwassen, met baking soda heb je eindeloze mogelijkheden. 

Luchtige baksels? Kies voor ARM & HAMMER™ 

Ga je bakken? Voeg dan een vleugje ARM & HAMMER™ Baking Soda toe! Baking soda zorgt namelijk voor een luchtig baksel. Het werkt wanneer het in aanraking komt met zuren zoals azijn, karnemelk of citroensap. Hierdoor wordt er koolstofdioxide geproduceerd en deze ‘gasbelletjes’ die ontstaan, zorgen er weer voor dat je baksel lekker luchtig wordt. Zo ook deze cranberry sinaasappel cake, deze citroen-maanzaadcake en deze citroencake met kwarktopping. Alle drie de baksels zijn lekker fris van smaak én heerlijk luchtig door de mix van het zuurtje en de baking soda.  

Met ARM & HAMMER™ Baking Soda kan je meer dan alleen bakken. Je kunt er bijvoorbeeld ook je eigen schoonmaakmiddel mee maken. Meng 1 à 2 eetlepels baking soda met 250 ml warm water. Even goed schudden en klaar! Voeg eventueel een drupje schoonmaakmiddel toe voor extra power aan je zelfgemaakte schoonmaakmiddel. Ideaal om je spullen mee te ontgeuren en je keuken(gerei) of badkamer mee schoon te maken. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via