Geitenkaas Bonbo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bonbons van zachte geitenkaas

Weinig tijd, maar tóch een fantastisch borrelhapje óf voorgerecht op tafel toveren tijdens de feestdagen? Maak deze bonbons van zachte geitenkaas! De bonbons maak je van zachte geitenkaas gemengd met dadels en appel en vervolgens rol je ze door fijngehakte walnoten. Het kost je maar 10 minuutjes om ze te maken én je kan ze alvast voorbereiden net voordat je gasten arriveren!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept bonbons van zachte geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels in hele kleine stukjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in hele kleine blokjes. Rasp de appel niet, dan wordt het te nat.
2
Kneed de dadels en de appel samen met de geitenkaas en rol hier 10 kleine balletjes van.
3
Hak ondertussen de walnoten heel fijn en rol de geitenkaas bonbons door de fijngehakte walnoten.

Borrelhapjes met geitenkaas: onze aanraders

Geitenkaas is dé perfecte smaakmaker voor borrelhapjes: romig, fris en veelzijdig. Van geitenkaasbonbons zoals in dit recept tot hapklare toastjes met vijgen en honing, met geitenkaas creëer je in een handomdraai verrassende en smaakvolle combinaties. Ideaal voor elke borrel, of het nu een feestje is, voor de feestdagen of een gezellige avond thuis! Wij zetten hieronder 3 van onze favoriete borrelhapjes met geitenkaas op een rijtje.

Laten we starten met deze crostini met vijgenjam en parmaham. Nog zo’n borrelhapje dat in no time op tafel staat. Voor dit borrelhapje snijd je stokbrood in schuine plakken die je vervolgens licht krokant bakt in de oven. Beleg het stokbrood daarna met rucola, parmaham, geitenkaas en vijgenjam. Heerlijk voor bij de borrel!

Ook lekker: bruschetta met wortel en geitenkaas. Kost wat meer tijd om te maken, maar dit komt vooral door de oventijd. Kan jij mooi aan de slag met andere hapjes in de tussentijd! Voor dit hapje beleg je het afgebakken en in stukjes gesneden stokbrood met geitenkaas én in de oven geroosterde wortel. Top af met basilicum en honing en er kan aangevallen worden.

Als laatste mag de klassieke kaasplank met daarop uiteraard geitenkaas natuurlijk niet ontbreken. Op deze kaasplank combineren we de geitenkaas met onder andere rode korstkaas en blauwaderkaas, maar je kan uiteraard voor alle kazen kiezen die jij lekker vindt. Lekker bij de borrel, maar ook heerlijk als hartige afsluiter van een diner!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?