crostini met vijgenjam en parmaham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crostini met vijgenjam en parmaham

Een lekker borrelhapje bomvol smaak: crostini, of eigenlijk ‘gewoon’ een toastje, maar dan extra lekker! De peperige rucola gaat heerlijk samen met de zoute ham, zachte geitenkaas en zoete vijgenjam. Een traktatie voor bij elke gelegenheid.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept crostini met vijgenjam en parmaham

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het stokbrood in schuine plakken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif voor 10 min. in de oven.
2
Pel het teentje knoflook. Haal het stokbrood uit de oven en schraap met het teentje knoflook een aantal keren over de bovenkant van elk stuk brood. Beleg met de rucola, parmaham, geitenkaas en vijgenjam. Top af met wat peper en zout.

Wat zijn crostini’s?

Eigenlijk is het heel makkelijk: crostini’s zijn dungesneden sneetjes stokbrood die je besprenkelt met olijfolie en daarna kort grilt in de oven. Deze lekkere borrelhapjes vinden hun oorsprong in het zonnige Italië, Toscane om precies te zijn. De naam is dan ook letterlijk vertaald ‘dun toastje’. Wanneer de crostini’s zijn afgebakken in de oven, beleg je ze met allerlei heerlijke ingrediënten. In dit recept kiezen we voor de combinatie van zoet en zout door parmaham en vijgenjam te combineren. Door ook pittige rucola en zachte geitenkaas te gebruiken, heb je al je smaakpapillen geprikkeld! Heerlijk voor bij de borrel, maar je kan het ook zeker als voorgerecht serveren met een lekker wijntje erbij.

Meer heerlijke recepten voor de lekkerste crostini’s

Ben je benieuwd naar nog meer lekkere crostini recepten? Natuurlijk vind je die op Eatertainment! Naast deze crostini met vijgenjam en parmaham is deze vegetarische variant overheerlijk: crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze. Door het zoete van de appelstroop te combineren met het zoute van de kaas en het hartige van de champignons heb je dé perfect combinatie voor een crostini. Ook dit recept is heerlijk voor de vrijdagmiddagborrel, maar ook voor de lunch is dit gerecht een aanrader. Liever helemaal vegan? Geen probleem, dat kan met deze crostini met vegan kip kerrie salade. Ook dit recept is heerlijk voor de lunch, maar doet het ook zeker goed tijdens een borrel met vrienden en familie. En wist je dat crostini ook onwijs lekker is om te serveren tijdens Oudejaarsavond? Een keer wat anders dan klassieke hapjes als wraps en diverse olijven!

De lekkerste recepten

Zin in een borrelavond? Met de lekkerste borrelhapjes & snacks vul jij gemakkelijk de tafel met jouw favorieten. Bekijk de pagina met de lekkerste recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via