Een lekker borrelhapje bomvol smaak: crostini, of eigenlijk ‘gewoon’ een toastje, maar dan extra lekker! De peperige rucola gaat heerlijk samen met de zoute ham, zachte geitenkaas en zoete vijgenjam. Een traktatie voor bij elke gelegenheid.
Eigenlijk is het heel makkelijk: crostini’s zijn dungesneden sneetjes stokbrood die je besprenkelt met olijfolie en daarna kort grilt in de oven. Deze lekkere borrelhapjes vinden hun oorsprong in het zonnige Italië, Toscane om precies te zijn. De naam is dan ook letterlijk vertaald ‘dun toastje’. Wanneer de crostini’s zijn afgebakken in de oven, beleg je ze met allerlei heerlijke ingrediënten. In dit recept kiezen we voor de combinatie van zoet en zout door parmaham en vijgenjam te combineren. Door ook pittige rucola en zachte geitenkaas te gebruiken, heb je al je smaakpapillen geprikkeld! Heerlijk voor bij de borrel, maar je kan het ook zeker als voorgerecht serveren met een lekker wijntje erbij.
Ben je benieuwd naar nog meer lekkere crostini recepten? Natuurlijk vind je die op Eatertainment! Naast deze crostini met vijgenjam en parmaham is deze vegetarische variant overheerlijk: crostini met gebakken champignons en appelstroopglaze. Door het zoete van de appelstroop te combineren met het zoute van de kaas en het hartige van de champignons heb je dé perfect combinatie voor een crostini. Ook dit recept is heerlijk voor de vrijdagmiddagborrel, maar ook voor de lunch is dit gerecht een aanrader. Liever helemaal vegan? Geen probleem, dat kan met deze crostini met vegan kip kerrie salade. Ook dit recept is heerlijk voor de lunch, maar doet het ook zeker goed tijdens een borrel met vrienden en familie. En wist je dat crostini ook onwijs lekker is om te serveren tijdens Oudejaarsavond? Een keer wat anders dan klassieke hapjes als wraps en diverse olijven!
Zin in een borrelavond? Met de lekkerste borrelhapjes & snacks vul jij gemakkelijk de tafel met jouw favorieten. Bekijk de pagina met de lekkerste recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment