In samenwerking met:
Bospaddenstoelenrisotto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bospaddenstoelenrisotto met roquefort

Een gerecht vol van smaak en lekker romig, dat is deze bospaddenstoelenrisotto met roquefort. Heerlijk om te serveren op een druilige herfstdag wanneer je wel wat comfort food kan gebruiken, maar ook tijdens de feestdagen is deze bospaddenstoelenrisotto een showstopper!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept bospaddenstoelenrisotto met roquefort

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Breng het water aan de kook en los daar de bouillontabletten in op.
2
Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Verkruimel de roquefort.
3
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee, tot de rijst glazig is.
4
Blus de risotto af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Laat de risotto 25 min. zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
5
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie op hoog vuur. Bak de paddenstoelen in 10 min. goudbruin.
6
Roer de roomboter, de helft van de roquefort en de helft van de paddenstoelen door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de risotto over de borden, garneer met de rucola en de rest van de paddenstoelen en roquefort.

Risotto met paddenstoelen, hét gerecht voor de koude dagen

Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht dat de harten en smaakpapillen van velen heeft veroverd. Deze heerlijke combinatie van romige rijst en aardse paddenstoelen biedt een ware culinaire ervaring. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een enthousiaste thuiskok, risotto met paddenstoelen is een gerecht dat je zeker moet proberen.

De basis van risotto is arboriorijst, een korte, dikke rijstsoort met een hoog zetmeelgehalte. Dit zetmeel is essentieel voor het bereiden van een zijdezachte en romige textuur. Om de smaak van de risotto te verrijken, worden paddenstoelen toegevoegd. Champignons, shiitakes, eekhoorntjesbrood of zelfs wilde paddenstoelen kunnen worden gebruikt, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

De echte magie van risotto met paddenstoelen komt tot stand wanneer de paddenstoelen aan het gerecht worden toegevoegd. Paddenstoelen hebben een natuurlijke umamismaak die perfect samengaat met de romige rijst. Ze worden meestal eerst apart gebakken om hun smaak te intensiveren voordat ze aan de risotto worden toegevoegd. Het resultaat is een gerecht dat zowel hartig als verfijnd is, met subtiele houtachtige tonen van de paddenstoelen die zich vermengen met de romige rijst.

Risotto met paddenstoelen is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar het is ook nog eens makkelijk te maken. Je moet wel je aandacht erbij houden, maar het eindresultaat is het meer dan waard! Of het nu wordt geserveerd als een voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht, risotto met paddenstoelen is een tijdloze favoriet die de smaakpapillen betovert en gasten blijft verrassen met zijn eenvoudige, maar buitengewoon heerlijke smaken. Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in, haal wat paddenstoelen en arboriorijst en bereid je voor op een culinair avontuur dat je nooit zult vergeten. Meer heerlijke risotto recepten vind je natuurlijk op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?