paddenstoelenrisotto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paddenstoelenrisotto met pastinaak

Deze heerlijke volle risotto is het perfecte gerecht voor de herfst. De paddenstoelen en  eekhoorntjesbrood geven een rijke smaak die perfect samengaat met de romige rijst en pittige Parmezaanse kaas.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept paddenstoelenrisotto met pastinaak

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1,5 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ¾ fijn.
2
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit ½ van de ui, knoflook, risottorijst en gehakte rozemarijn tot de rijst glazig is. Voeg de pastinaak toe en laat 2 min. mee bakken. Blus af met de witte wijn. Voeg het eekhoorntjesbrood en de helft van de paddenstoelenbouillon toe.
3
Kook de risotto op laag vuur in 20 tot 25 min. gaar. Voeg steeds een klein beetje de overige bouillon toe wanneer het vocht bijna is verdampt en roer goed door. Halveer ondertussen de grote paddenstoelen, zodat alle paddenstoelen ongeveer even groot zijn.
4
Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen samen met de resterende ui in ongeveer 10 min. bruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Roer kort voor serveren de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Serveer de risotto met daarop de paddenstoelen en maak het gerecht af met de resterende Parmezaanse kaas en rozemarijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via