Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Bospaddenstoelenrisotto met roquefort
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1.2 l water
2 bouillonblokjes funghi
4 teentjes knoflook
2 uien
800 gr Paddenstoelen seizoensmix
4 el olijfolie
150 gr Roquefort blauwschimmelkaas
360 gr risottorijst
50 gr ongezouten roomboter
Peper en zout
40 gr rucola
1
Breng het water aan de kook en los daar de bouillontabletten in op.
2
Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Verkruimel de roquefort.
3
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. mee, tot de rijst glazig is.
4
Blus de risotto af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Laat de risotto 25 min. zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
5
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie op hoog vuur. Bak de paddenstoelen in 10 min. goudbruin.
6
Roer de roomboter, de helft van de roquefort en de helft van de paddenstoelen door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de risotto over de borden, garneer met de rucola en de rest van de paddenstoelen en roquefort.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.