Frozen Pina Colada Bowl Met Gebakken Ananas
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frozen piña colada bowl met gebakken ananas

If you like piña colada… Dan is deze frozen variant met gebakken ananas ín een uitgeholde ananas gegarandeerd een succes! Door de ananasblokjes kort te bakken met rum en suiker worden ze gekarameliseerd voor een extra zoete smaak. Laat de zon maar tevoorschijn komen en geniet van deze zomerse cocktail!

Bekijk ook de video op onze Instagram om te zien hoe we dit recept gemaakt hebben!

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept frozen piña colada bowl met gebakken ananas

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snijd de ananas in de breedte doormidden en hol beide helften uit met een ananassnijder of een lepel. Probeer het vruchtvlees van de ananas zo heel mogelijk te houden en snijd dit in blokjes.
2
Leg 100 gr van de ananasblokjes apart (de minder mooie blokjes). Rijg de overige blokjes aan sateprikkers. Verwarm boter in een pan. Bak de ananasspiesen 2 min. aan. Voeg vervolgens de bruine suiker en 30 ml rum toe en bak het geheel nog eens 5 min. Keer de spiesen af en toe om.
3
Mix de resterende rum, kokosijs, ananassap en de apart gehouden ananasblokjes in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Serveer de frozen piña colada in de uitgeholde ananas. Steek hier de prikkers met gebakken ananas in. Schep bovenop een bol kokosijs en strooi de kokosflakes erover.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via