In samenwerking met:
Gazpacho Met Ham Kaassterren 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gazpacho met ham-kaassterren

Een heerlijke koude Spaanse soep, oftewel gazpacho, is lekker snel klaar! Wij geven er een Kerst twist aan door de soep te serveren in mooie glazen en met ham-kaassterren. Deze sterren zijn makkelijk te maken, onwijs leuk om samen met de kinderen te doen. Zo helpen zij ook een klein beetje mee met het diner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gazpacho met ham-kaassterren

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg uit en steek met de koekjesuitsteker of een scherp mes 12 sterren uit het deeg.
2
Leg de bladerdeegsterren op een met bakpapier beklede bakplaat. Scheur de parmaham in kleine stukjes en verdeel over de bladerdeegsterren. Strooi de geraspte belegen kaas erover en bak de ham-kaassterren 15 min. in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
3
Schenk de gazpacho over de glazen. Roer de crème fraîche los en roer door elke kom gazpacho een eetlepel crème fraîche, zodat er een swirl ontstaat. Verdeel de ham-kaassterren over de glazen.

Tip: maak de ham-kaassterren een dag van tevoren.

Een lekkere verfrissende soep uit het zonnige zuiden

Gazpacho is een heerlijke Spaanse soep die bekend staat om zijn verfrissende smaak en lichte karakter. Deze koude soep is oorspronkelijk afkomstig uit Andalusië, in het zuiden van Spanje, en is inmiddels wereldwijd geliefd vanwege zijn eenvoudige bereiding en levendige smaken. Gazpacho is een ideale keuze op warme dagen, omdat het verkoeling biedt en boordevol gezonde ingrediënten zit, maar ook tijdens de feestdagen is een gazpacho een showtopper als voorgerecht.

De basis van gazpacho bestaat uit tomaten, komkommer, paprika, ui en knoflook, die allemaal worden gepureerd tot een gladde consistentie. De toevoeging van olijfolie en azijn geeft de soep een milde, pittige smaak en een zijdezachte textuur. Gazpacho wordt vaak op smaak gebracht met peper, zout en verse kruiden zoals basilicum, peterselie of koriander. Sommige varianten van gazpacho bevatten ook brood om de soep dikker te maken en extra textuur te geven.

Deze Spaanse klassieker kan naar wens worden aangepast en aangevuld met andere ingrediënten, zoals avocado, mango, of zelfs stukjes garnalen voor extra eiwitten. Het is een veelzijdig gerecht dat als voorgerecht, lichte lunch of verfrissend tussendoortje kan worden geserveerd. Gazpacho is het lekkerst als het goed gekoeld wordt geserveerd en kan worden gegarneerd met een scheutje olijfolie, wat extra verse kruiden of een paar croutons voor textuur. Lekkere varianten van de klassieke gazpacho zijn deze meloengazpacho met chorizo en witte druif, die we ook serveren in een meloen, en deze groene gazpacho met croutons, waarin de doperwten en komkommer de show stelen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via