Gazpacho is een typisch Spaans gerecht. Het bijzondere aan deze soep is dat deze koud wordt gegeten. Ideaal voor een warme dag! Wij maken een groene variant met doperwten en komkommer, gegarneerd met zelfgemaakte, knapperige croutons.
Mijn menu planner
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
Recept groene gazpacho met croutons
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd het brood in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de croutons in 5 min. goudbruin. Breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
2
Schaaf met een kaasschaaf 1 komkommerlint per persoon.
3
Meng de rest van de komkommers met de doperwten, extra vierge olijfolie, munt, het water en de rasp en het sap van de citroen in een blender. Mix tot een gladde soep. Houd wat doperwten en blaadjes munt apart ter garnering.
4
Verdeel de gazpacho over de glaasjes of kommen. Garneer met de croutons, blaadjes munt, doperwten en de komkommerlinten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment