Gazpacho is een typisch Spaans gerecht. Het bijzondere aan deze soep is dat deze koud wordt gegeten. Ideaal voor een warme dag! Wij maken een groene variant met doperwten en komkommer, gegarneerd met zelfgemaakte, knapperige croutons.
Gazpacho is een koude soep die oorspronkelijk uit Andalusië, Spanje komt. Het gerecht wordt gemaakt van rauwe groenten zoals tomaten, komkommer, paprika en ui, gemengd met knoflook, azijn en brood. Gazpacho wordt geserveerd in gekoelde kommen en kan worden gegarneerd met croutons, gehakte groenten of olijfolie.
Gazpacho kan in de koelkast worden bewaard en blijft ongeveer 3-4 dagen goed. Het kan ook worden ingevroren en tot 3 maanden worden bewaard.
Gazpacho wordt meestal geserveerd als voorgerecht en kan worden gegeten met brood, zoals knapperig stokbrood of tortilla’s. Het kan ook worden geserveerd met toppings zoals gehakte groenten, croutons, of een scheutje extra vierge olijfolie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment