Pavlova met balsamico kersen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pavlova met balsamico kersen

Pavlova is een taart op basis van meringue. Het is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Deze luchtige taart in combinatie met balsamico kersen, slagroom, chocoladekrullen en hazelnoten is de perfecte afsluiter van jouw kerstdiner.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Recept pavlova met balsamico kersen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Besprenkel de kersen met de balsamico en zet 20 min. op laag vuur in een ruime pan.
2
Doe het eiwit in een kom en klop op hoge snelheid tot het stijf wordt. Voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe. Nadat alle suiker is toegevoegd, klop nogmaals 5 min. tot een stijf en glanzend beslag.
3
Meng de azijn en maïzena in een andere kommetje, voeg dit vervolgens toe aan het eiwitmengsel en klop nogmaals 2 min.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel van 25 cm op het bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak en vul de cirkel met het mengsel.
5
Bak het pavlova mengsel 2,5 uur in de oven. Als de pavlova klaar is, laat hem dan in de oven staan met de deur open om af te koelen.
6
Klop ondertussen de slagroom, maak krullen van de chocolade door met een aardappelschilmesje langs de reep chocolade te schaven en hak de hazelnoten fijn.
7
Haal de pavlova uit de oven als hij helemaal is afgekoeld en decoreer de taart net voor het serveren met de slagroom, chocoladekrullen, hazelnoten en kersensaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via