Verwarm de oven voor op 100°C. Besprenkel de kersen met de balsamico en zet 20 min. op laag vuur in een ruime pan.
2
Doe het eiwit in een kom en klop op hoge snelheid tot het stijf wordt. Voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe. Nadat alle suiker is toegevoegd, klop nogmaals 5 min. tot een stijf en glanzend beslag.
3
Meng de azijn en maïzena in een andere kommetje, voeg dit vervolgens toe aan het eiwitmengsel en klop nogmaals 2 min.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel van 25 cm op het bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak en vul de cirkel met het mengsel.
5
Bak het pavlova mengsel 2,5 uur in de oven. Als de pavlova klaar is, laat hem dan in de oven staan met de deur open om af te koelen.
6
Klop ondertussen de slagroom, maak krullen van de chocolade door met een aardappelschilmesje langs de reep chocolade te schaven en hak de hazelnoten fijn.
7
Haal de pavlova uit de oven als hij helemaal is afgekoeld en decoreer de taart net voor het serveren met de slagroom, chocoladekrullen, hazelnoten en kersensaus.
Reacties
Plaats nieuwe reactie