Print opties

Sluiten

Pavlova met balsamico kersen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
2u 30min
Totale tijd
3u 10min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Besprenkel de kersen met de balsamico en zet 20 min. op laag vuur in een ruime pan.
2
Doe het eiwit in een kom en klop op hoge snelheid tot het stijf wordt. Voeg vervolgens geleidelijk de suiker toe. Nadat alle suiker is toegevoegd, klop nogmaals 5 min. tot een stijf en glanzend beslag.
3
Meng de azijn en maïzena in een andere kommetje, voeg dit vervolgens toe aan het eiwitmengsel en klop nogmaals 2 min.
4
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel van 25 cm op het bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak en vul de cirkel met het mengsel.
5
Bak het pavlova mengsel 2,5 uur in de oven. Als de pavlova klaar is, laat hem dan in de oven staan met de deur open om af te koelen.
6
Klop ondertussen de slagroom, maak krullen van de chocolade door met een aardappelschilmesje langs de reep chocolade te schaven en hak de hazelnoten fijn.
7
Haal de pavlova uit de oven als hij helemaal is afgekoeld en decoreer de taart net voor het serveren met de slagroom, chocoladekrullen, hazelnoten en kersensaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.