Heaven! Dit dessert is alles wat je wilt; zacht, zoet, hartig, krokant en mooi! Pavlova, in tegenstelling tot merengue, heeft een knapperige buitenkant en een heerlijke, zachte binnenkant. Superleuk als ‘sharing dessert’ op een grote schaal in het midden van de tafel.
Is pavlova één van jouw favoriete desserts? Probeer ook eens deze mini pavlova met frisse mango-passievrucht coulis.
Pavlova is een dessert bestaande uit een knapperige meringue-schelp gevuld met slagroom en vers fruit.
Je kunt controleren of pavlova gaar is door voorzichtig op de bovenkant van de meringue-schelp te drukken – deze moet stevig en knapperig aanvoelen, maar niet hard. De buitenkant moet lichtbruin en knapperig zijn, terwijl de binnenkant zacht en taai moet zijn.
Hoe lang pavlova in de oven moet, is afhankelijk van of je één grote pavlova maakt of meerdere kleine. In dit recept moet de pavlova 60 minuten in de oven omdat het kleintjes zijn.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment