Verwarm de oven voor op 220°C. Mix het eiwit in een mengkom op hoge snelheid totdat er stijve pieken vormen. Voeg dan 200 gr suiker eetlepel voor eetlepel toe. Wacht minstens 30 sec. voordat je de volgende eetlepel suiker toevoegt. Op deze manier kan de suiker ‘opgenomen’ worden. Het eiwit is goed als je geen korrels meer voelt als je het lichtjes tussen je vingers wrijft.
2
Voeg vervolgens de wijnazijn toe en mix nog 5 min. Het eiwitmengsel moet zijdezacht en glimmend zijn.
3
Verlaag de oventemperatuur naar 120°C. Verdeel het eiwitmengsel in porties van 2 el op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 60 min. in de oven. Zet daarna de oven uit en laat compleet afkoelen voordat je de pavlova uit de oven haalt.
4
Maak ondertussen de jam door de frambozen, resterende suiker en vanille-extract in een steelpan te verwarmen. Roer door en laat 20 min. inkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
5
Mix de mascarpone met de slagroom en roer goed door zodat er een crème ontstaat. Ris te blaadjes van de takjes tijm.
6
Verdeel de jam, mascarponecrème en tijm over de pavlova en top af met poedersuiker. Seveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.