plaattaart met zomerfruit
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Plaattaart met zomerfruit

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit en leg op de bakplaat.
3
Prik met een vork gaatjes in het deeg. Laat hierbij 2 cm van de randen vrij. Bestrijk de randen met water.
4
Bak in het midden van de oven voor 15-20 min. Laat vervolgens eventjes afkoelen op het aanrechtblad.
5
Boen ondertussen een citroen schoon. Rasp de schil en pers het sap. Zet de citroenrasp nog even apart. Meng de mascarpone met het sap van de citroen.
6
Was en snijd de aardbeien. Snijd de helft doormidden, de andere helft in vieren.
7
Verdeel de mascarpone over het bladerdeeg. Beleg het geheel met de aardbeien, frambozen en bosbessen.
8
Garneer met de citroenrasp en garneer met wat poedersuiker over de bovenkant.