plaattaart met zomerfruit
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Plaattaart met zomerfruit

Wat een feest aan kleur! Deze zoete plaattaart is gevuld met sappig en fris zomerfruit op een bedje van romige en zachte mascarpone met citroen. Weinig werk met een groots effect. Top hem af met een beetje poedersuiker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept plaattaart met zomerfruit

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Leg het bladerdeeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rol het bladerdeeg met bakpapier uit en leg op de bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Laat hierbij 2 cm van de randen vrij. Bestrijk de randen met water. Bak 15-20 min. in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
3
Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap. Zet de citroenrasp apart. Meng de mascarpone met het sap van de citroen.
4
Was en snijd de aardbeien. Snijd de helft doormidden, de andere helft in vieren. Verdeel de mascarpone met een lepel over het bladerdeeg. Beleg het geheel met de aardbeien, frambozen en bosbessen. Garneer met de citroenrasp en wat poedersuiker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via