Bananenbrood
Lifestyle

Zo maak je het lekkerste bananenbrood

Ideaal als tussendoortje of wanneer je zin hebt in iets lekkers: zelfgemaakt bananenbrood! Met een goed basisrecept kan je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld een handje noten, grof gehakte chocolade of fruit zoals frambozen toe. Met deze tips & tricks maak je het lekkerste bananenbrood.

Gezond Bananenbrood

Bananenbrood maken

Een bananenbrood is het lekkerst wanneer je bananen gebruikt die je eigenlijk kan weggooien. Deze rijpe bananen zorgen namelijk voor een heerlijke zoetheid en dankzij de zachte consistentie zijn ze perfect om mee te bakken. Als je bloem, baking soda en wat zout toevoegt, het geheel goed mengt en verdeelt over een cakeblik, kan het bananenbrood bakken in de oven. Kies ervoor om je bananenbrood aan te vullen met wat ongezouten hazelnoten voor een lekkere bite.

Lactosevrije_Bananenbroodmuffins_Met_Noten

Kies voor een gezond bananenbrood

Er zijn wel honderden recepten te vinden voor bananenbrood. Onze tip: kies voor een gezond bananenbrood recept! Zo weet je zeker dat jouw tussendoortje verantwoord is en alleen natuurlijke suikers bevat. Een glutenvrij bananenbrood is vaak al stukken gezonder, omdat je kiest voor voedzaam meel zoals havermeel. Bananenbrood met noten is ook een stuk gezonder om te maken! En hoewel bananenbrood vaak wordt gemaakt met eieren, kan je dit ook achterwege laten om zo een heerlijk vegan bananenbrood te bakken. Vervang het bijvoorbeeld door amandelmelk, boekweitmeel en amandelmeel.

Overheerlijke recepten voor bananenbrood

Nog nooit bananenbrood gemaakt? Geen probleem, het is onwijs makkelijk en een bananenbrood is lekker en simpel! Geef er je eigen draai aan of volg een makkelijk bananenbrood recept. Zo kan je een lekker plakje meenemen als tussendoortje. Op zoek naar een bananenbrood recept voor het weekend? Probeer dan bananenbroodwafels! Nét zo lekker en het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Swirl bananenbrood

Op zoek naar een verrassend bananenbrood recept? Kies dan eens voor dit swirl bananenbrood. Gevuld met dadels en hazelnoten voor een lekkere twist en wanneer je een stukje afsnijdt heb je een mooie swirl van twee kleuren.

Wij geven antwoord op jullie meest gestelde vragen over bananenbrood!

Hoe maak je bananenbrood?

Met maar een paar ingrediënten kan je al bananenbrood maken! Met een basis van (over)rijpe bananen, eieren, voedzaam meel, wat bakpoeder en een vleugje honing maak je al een heerlijk bananenbrood.

Is bananenbrood gezond?

Wanneer je gaat voor een lekker plakje bananenbrood als tussendoortje wil je natuurlijk wel weten of bananenbrood gezond is. Met de juiste keuze voor bepaalde ingrediënten kies je voor een gezonder bananenbrood. Kies je voor ingrediënten zoals voedzaam meel, bananen en natuurlijke suikers zoals dadels of honing dan is een bananenbrood gezonder dan wanneer je ingrediënten toevoegt zoals chocolade.

Hoe bewaar je bananenbrood?

Het is belangrijk om bananenbrood goed in te pakken wanneer je er langer van wilt genieten. Staat het bananenbrood buiten de koelkast? Bewaar het dan in een afgesloten bewaardoos en pak het goed in met folie. Bewaar je hem in de koelkast? Pak het dan goed luchtdicht in met folie.

Hoe lang bewaar je bananenbrood?

Wanneer je bananenbrood hebt gemaakt, kan je het zeker 3 à 4 dagen buiten de koelkast in folie verpakt of in een bewaardoos bewaren. In de koelkast blijft het ongeveer 1 week goed, mits je het goed inpakt in folie. Wanneer je bananenbrood in plakjes invriest blijft het maximaal 3 maanden goed.

Bananenbrood
Bananenbrood

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via